Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

100 εκατ. ευρώ απαιτεί το ΙΚΑ από τον ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο προσωπικού...

ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ άνω των 100 εκατ. ευρώ ζητά τώρα το ΙΚΑ από τον ΟΤΕ για τη μεγάλη εθελουσία έξοδο προσωπικού του Οργανισμού που δρομολογήθηκε το 2005 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Το σχετικό ποσό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι θα στείλει και σχετική επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου και του ΙΚΑ, διαπιστώθηκε απόκλιση 100-120 εκατ. ευρώ ανάμεσα στα χρήματα που πλήρωσε ο ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο περίπου 5.230 εργαζομένων του και στην πραγματική επιβάρυνση του ασφαλιστικού φορέα. Η διαφορά προκύπτει από νέα αναλογιστική μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΙΚΑ, ενώ το 2005 ο υπολογισμός του κόστους πρόωρης συνταξιοδότησης έγινε με μια απλή μελέτη του οικονομικού επιτελείου του τότε υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.....


Το υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε κ. Λοβέρδος, προτίθεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. «Θέλουμε», τόνισε, «να προσδιορίσουμε εκ νέου τις υποχρεώσεις του ΟΤΕ στο ΙΚΑ, όχι με μονομερείς υπολογισμούς αυτή τη φορά, και να πληρώσει ο Οργανισμός αυτό που πραγματικά του αναλογεί».

Επαναδιαπραγμάτευση
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, οι αξιώσεις για τα χρωστούμενα υπάγονται σε πλαίσιο νόμου. Επόμενη κίνηση του κ. Λοβέρδου θα είναι η επιστολή στον διοικητή του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, στην οποία θα παραθέτει τις αξιώσεις του υπουργείου και θα τον καλεί σε επαναδιαπραγμάτευση.

Σημειώνεται πως αν ο κ. Βουρλούμης δεν δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση, ο υπουργός δεν προτίθεται να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αποχωρούν οι τελευταίοι 601 εργαζόμενοι του ΟΤΕ που δεν είχαν αποχωρήσει μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους το 2006.

Υπενθυμίζεται ότι το 2005, μετά την εθελουσία έξοδο των πρώτων 4.630 υπαλλήλων του ΟΤΕ, το κόστος προσωπικού του Οργανισμού υποχώρησε στο 24% των λειτουργικών δαπανών του, όμως το όφελος αυτό εξανεμίστηκε γρήγορα, καθώς η δαπάνη προσωπικού για τον Οργανισμό εκτινάχθηκε ξανά πάνω από το 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails