Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η αναθεώρηση του ελλείμματος ανατρέπει τα δεδομένα

olli_rehnΑλλάζει τελικά προς τα πάνω ο υπολογισμός του ελλείμματος ΚΑΙ του δημοσίου χρέους της χώρας και για το 2009 όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Olli Rehn που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν προς το χειρότερο οι σκληροί όροι και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Olli Rehn, Amadeo Altafaz απάντησε: "Είναι πολύ πρόωρο για εμάς να καταλήξουμε σε αυτό το σημείο. Έχουμε ήδη προβλέψει μια διόρθωση προς τα πάνω. Αν θα είναι πολύ μεγάλη ή μέτρια, δεν μπορώ να το πω σήμερα. Θα γίνει αναθεώρηση σίγουρα και στο έλλειμμα και στο χρέος. Είναι πρώιμο από πλευράς μας όμως να μιλάμε για τις επιπτώσεις, από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε ποιο είναι το μέγεθος της διόρθωσης.".......



Η Eurostat ήδη είχε προειδοποιήσει από τον Απρίλιο 2009 πως το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί από 6,6% που έλεγε η χώρα μας τον περασμένο Ιούνιο και 9,9% τον Φεβρουάριο του 2010 καταρχάς σε 13,6% τον περασμένο Απρίλιο και τώρα -όπως όλα δείχνουν πάνω από 14% ή και 15% του ΑΕΠ. Μαζί ενδέχεται να αλλάξουν τα στοιχεία και για προηγούμενα χρόνια ίσως από το 2006 και μετά. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προϊδέασε μάλιστα πως η Eurostat, θα εγκαταστήσει τώρα πολυπληθέστερο κλιμάκιο ελεγκτών στη χώρα μας.
Με τα δεδομένα αυτά και πριν καν στεγνώσει η μελάνη ανατρέπονται ίσως πολλά από τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που φέρνει καταιγίδα φόρων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails