Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πάρτι σπατάλης η διετία 2008-09 στο υπουργείο Παιδείας! Διαβάστε ποσά που δαπανήθηκαν

Την περίοδο της μεγάλης σπατάλης στο υπουργείο Παιδείας, κατά τη θητεία του Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά πρώτο λόγο και του Άρη Σπηλιωτόπουλου κατά δεύτερο, αποκαλύπτουν φουσκωμένοι λογαριασμοί κινητών και υπέρογκα έξοδα για δημόσιες σχέσεις, μετακινήσεις υπουργών-υπαλλήλων καθώς και για υπερωρίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν χθες.....

στη Βουλή, τη διετία 2008-2009, περίοδο υπουργίας των Ευριπίδη Στυλιανίδη (14 μήνες) και Άρη Σπηλιωτόπουλου (7 μήνες), ξοδεύτηκαν περίπου 280 χιλιάδες ευρώ για κινητά, 240 χιλιάδες για δημόσιες σχέσεις, 1,7 εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες και τρία εκατομμύρια για έξοδα παράστασης υπουργών - υπαλλήλων (!!!).
Με αυτά τα στοιχεία αποφάσισε η νυν ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης προκειμένου να αξιολογηθεί δεόντως η δική της οικονομική διαχείριση, στοιχεία για την οποία ζητήθηκαν με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που εστάλησαν προς απάντηση του βουλευτή, ο οποίος τα ανάλογα έχει ζητήσει και από άλλα υπουργεία (για διάφορα έξοδα, από κινητά έως και αγορά επίπλων), τα έξοδα της παρούσας ηγεσίας για τον πρώτο χρόνο της θητείας της φαντάζουν αμελητέα: περίπου 20.000 ευρώ για κινητά, 13.500 για δημόσιες σχέσεις ενώ για τις δαπάνες μετακίνησης δεν ξεπέρασε τις 790.000. Για τις, υπερωρίες, δε, μέχρι τον Ιούλιο είχε δαπανήσει 197.000 ευρώ.

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails