Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Άτακτη υποχώρηση Διαμαντοπούλου για την Ιστορία;


Ζήτησε την βοήθεια του Καρατζαφέρη για να... σωθεί!
Φαίνεται ότι δεν ήταν λίγες οι “προειδοποιητικές” κανονιές που ακούστηκαν στο υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την εισήγηση που δέχτηκε η κ. Διαμαντοπούλου, να μετατρέψει σε “προαιρετικό” το μάθημα όχι μόνο της ιστορίας, αλλά και των θρησκευτικών. Έτσι η ίδια υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να “ανακρούσει πρύμναν” και επιζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον... διάλογο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως η συζήτηση των δύο κάθε άλλο παρά περί “διαλόγου” ήταν. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στις “προτάσεις” της επιτροπής της κ. Δραγώνα στο υπουργείο......


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση είναι Casus Beli όχι μόνο σε ότι αφορά στο υπουργείο Παιδείας και θα σήμαινε όχι μόνο την απόσυρση του ΛΑΟΣ από τον διάλογο για την Παιδεία, αλλά και γενικευμένη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Διαμαντοπούλου όμως φέρεται να διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής αυτής της εισήγησης και του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι στο ζήτημα, καθώς η ίδια έγινε στόχος επιθέσεων από μεγάλη μερίδα του Τύπου. Και λόγω αυτού ακριβώς κατά πάσα πιθανότητα η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε την συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη.
Επειδή κατάλαβε ότι πολλά πράγματα άρχιζαν να θυμίζουν την ιστορία της κ. Γιαννάκου, η οποία από υπουργός, βρέθηκε ξαφνικά εκτός... κοινοβουλίου και χρειάστηκε να την... βολέψει το κόμμα της σε μια θέση “ευρωβουλευτού”, για να σωθούν τα προσχήματα. Επί της ουσίας δηλαδή, ζήτησε την βοήθεια του Καρατζαφέρη, για να “γλυτώσει” από την μήνι του πατριωτικού χώρου.
Αυτό αποδεικνύει το ότι ο πατριωτικός χώρος έχει μια δυναμική, την οποία ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη. Και μπορεί να αναγκάσει ακόμη και υπουργούς να κάνουν πίσω, όταν ξεπερνούν κάποια όρια!


Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails