Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Υπόθεση Πάσσαρης

Σε ανοιχτή πληγή για το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας είχει εξελιχθεί ο 26χρονος κακοποιός Kώστας Πάσσαρης, ο οποίος έγινε αιτία για την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Ιωάννη Γεωργακόπουλου. Το βράδυ της Τρίτης ήταν η τρίτη φορά, που κατάφερνε να ξεφύγει από τα χέρια των αστυνομικών.

Το Φεβρουάριο του 2000 ενεπλάκη μαζί με δύο Ρουμάνους συνεργούς του σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην πλατεία Βάθη, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί και σκοτώθηκε ένας Ρουμάνος. Ηταν τότε που ο Πάσσαρης δήλωνε ότι για να εκδικηθεί το θάνατο του συνεργού του θα σκότωνε αστυνομικούς. Ενα χρόνο αργότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανε πράξη τις απειλές του και κατάφερνε να αποδράσει από το Γενικό Kρατικό, αφήνοντας πίσω τους δύο νεκρούς αστυνομικούς και έναν τραυματία. Προχθές το βράδυ κατάφερε να ξεφύγει από ενέδρα που του έστησαν αστυνομικοί, εκθέτοντας ανεπανάληπτα την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία της, που πριν από μερικούς μήνες έθετε σαν προσωπικό στοίχημα τη σύλληψη του κακοποιού. Το στοίχημα αυτό ανανεώθηκε χθες διά στόματος του, πρώην πλέον, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος δήλωσε ότι «οι προσπάθειες συνεχίζονται και θα καταλήξουν σε σύλληψη». Λίγο αργότερα υπέβαλε την παραίτησή του και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχισθούν εν τη απουσία του.
Το πλήγμα ωστόσο στην αξιοπιστία της Ελληνικής Αστυνομίας ελάχιστα επουλώνεται με αυτή την παραίτηση. Οι προσπάθειες να εξηγηθεί η αποτυχία, να δικαιολογηθούν τα λάθη και οι παραλείψεις, μοιάζουν να πέφτουν στο κενό εμπρός στα γεγονότα: ένας επικίνδυνος κακοποιός ξέφυγε μέσα από τα χέρια ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, όχι έπειτα από τυχαία συμπλοκή αλλά έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση για τη σύλληψή του.



Ό,τι έκανα το έκανα για πλάκα, ομολογεί ανερυθρίαστα ο Κώστας Πάσσαρης

Πάσσαρης: Διπλή... ταρίφα τύχης

Τεράστια ερωτηματικά για την απόδραση Πάσσαρη

Απιαστο... όνειρο για την ΕΛ.ΑΣ. ο Πάσσαρης

Δείτε τα video της συνέντευξης του Κώστα Πάσσαρη :

Kostas Passaris [Interview ALTER] Part1

Kostas Passaris [Interview ALTER] Part2

Kostas Passaris [Interview ALTER] Part3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails