Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με αφορμή τα "90 χρόνια της δοξασμένης ιστορίας του ΚΚΕ" σύμφωνα με δήλωση της κ. Παπαρήγα,γράφουμε κατα λέξη τι γράφουν τα βιβλία του Κ.Τσακαλώτου.

1)Το ΚΚΕ εξυβρίζει τους μάρτυρες ήρωες

Ο "Ριζοσπάστης" της 26ης Νοεμβρίου 1929,καταφέρεται εναντίον του μνημοσύνου που έγινε στις 24 Νοεμβρίου του 1929 στας Αθήνας υπέρ των σφαγιασθέντων Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του ήρωος Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης,αποκαλέσας αυτόν "πράκτορα της ελληνικής μπουρζουαζίας"(ο Μητροπολίτης Σμύρνης,που τον έγδαραν ζωντανό οι Τούρκοι και ο "Ριζοσπάστης" τον αποκαλεί "πράκτορα της Μπουρζουαζίας"!!!)

2)1925:Συμφωνία του ΚΚΕ και του ΚΚ Ιταλίας,για αυτονόμηση των Δωδεκανήσων.

Το ΚΚΕ και το ΚΚ Ιταλίας κατόπιν εντολής της Κομμουνιστικής Διεθνούς διακυρρήσουν οτι θα αγωνιστούν δια την αυτονόμησην των Δωδεκανήσων...."Ριζοσπάστης" Δευτέρα 12 Ιουλίου 1925 σελ. 1.

3)Η νέα ηγεσία του ΚΚΕ και η Βόρειος Ηπειρος.

Η υπο των Ρώσων ορισθείσα νέα ηγεσία του ΚΚΕ,Μάρτιος 1956,διακύρρηξε δια των αποφάσεων της 6ης ολομέλειας της Κ.Ε και της Κ.Ε.Ε του ΚΚΕ,οτι η διεκδίκησης της Ελλάδος επι της Βορείου Ηπείρου είναι σωβινιστική αξίωσης της Ελλάδας ενάντια στην Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας.

4)1929:Το ΚΚΕ και ο αγών του Κυπριακού λαού.
Αρθρο του Ριζοσπάστη της 18ης Μαρτίου 1929,καλεί τους Κύπριους να αγωνιστούν κατα των ενωτικών,διότι είναι ελληνικός ιμπεριαλισμός.Δηλαδή το ΚΚΕ σε όλη του την ιστορία ήταν σταθερα κατα της Ελλάδας.Και τότε πότε αγωνίστηκαν υπερ της Ελλάδας;Πως εχουν πείσει τόσες χιλιάδες κόσμο;
Φυσικά τώρα το ΚΚΕ έχει αλλάξει στάση και λέει οτι αγωνίζεται υπερ των εθνικών δικαίων.Ετσι τουλάχιστον λέει.Και εμείς σαν καλόπιστοι ερευνητές θέλουμε να τους πιστέψουμε.Δεν δεχόμαστε όμως να παραποιηθεί ή να σβηστεί η ιστορία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails