Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

100.000.000 Ευρώ για υπερωρίες...!


Οι πληροφορίες περί αντάρτικου πόλεων που κατευθύνεται από το κέντρο επιχειρήσεων των φυλακών του Κορυδαλλού, τα επεισόδια, οι διακηρύξεις περί μηδενικής ανοχής, ο θρίαμβος της προληπτικής καταστολής επί της κατασταλτικής προλήψεως, η λογιστική καταμέτρηση τραυματιών και υλικών ζημιών, όλα αυτά πασπαλισμένα με γενναίες δόσεις συγκριτικών στοιχείων «εσείς πέρυσι, εμείς φέτος» και την αλαζονική παρουσία του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη μονοπώλησαν τα τηλεοπτικά παράθυρα τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη μεθυσμένος προφανώς από την «επιτυχή» αντιμετώπιση των συλλ-αλητηρίων, βοηθούντων και των πλανωμένων στην ατμόσφαιρα αναθυμιάσεων από τα λογίς λογίς χημικά, δεχόταν με ύφος μονάρχη τις επιδαψιλεύσεις τιμών από την καμαρίλα των αδέσμευτων και αντικειμενικών μισθοφόρων δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. που θεωρούν ότι η ιδιωτική τηλεόραση απευθύνεται σε ιδιότες και όχι σε ιδιώτες.
Μέσα στο πνεύμα των εορτών και με το ίδιο σκεπτικό άρχισε και συνεχίζεται η συζήτηση περί τουπανεπιστημιακού ασύλου....


ΑΣΥΛΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ
Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που διατηρούμε τον «θεσμό» του ασύλου. Αλλά και αν ακόμη υποθέσουμε ότι το άσυλο υπάρχει για να διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια, σίγουρα δεν καλύπτει τις περιπτώσεις της ελεύθερης και ατιμώρητης διακίνησης βομβών μολότωφ και άλλων όπλων μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στα κτήρια των ανωτάτων σχολών. Έστω όμως καλοπροαίρετα, να δεχθούμε ότι το άσυλο αφορά μόνο στις ιδέες και στην ελευθερία έκφρασής, το ερώτημα που τίθεται είναι ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ διαδίδονται και κυκλοφορούν ελεύθερα στις ανώτατες σχολές της χώρας ή μήπως υπάρχει επιλεκτική «ελευθερία» για την διάδοση συγκεκριμένων «προοδευτικών» και άλλων «δημοκρατικών» φαντασιώσεων. Μία απλή δοκιμή θα πείσει: Προτείνω σε μέλη της κυβέρνησης, σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, να επισκεφθούν ( αν τους επιτραπεί ) το πολυτεχνείο και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις με τους φοιτητές. Τότε και μόνον τότε θα έχουν κάθε λόγο να καταργήσουν την ασυδοσία, τον πνευματικό ακρωτηριασμό και την συμπλεγματική στάση ζωής, που με το προσωπείο του πανεπιστημιακού ασύλου διαλύουν μια κοινωνία και καταστρέφουν μια χώρα. Πάντως από τις εκδηλώσεις –ταραχές των τελευταίων ημερών μπορούμε να εξάγουμε και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. * Η αστυνομία δεν είναι διαλυμένη, όπως διατυμπάνιζε προεκλογικώς, ο σημερινός προϊστάμενος υπουργός της, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του «έκανε καλά την δουλειά της». * Φέτος τα «παιδιά», όπως χαρακτήριζαν πέρυσι τους ταραξίες, τα Μ.Μ.Ε. και διάφοροι πολιτικοί ταγοί ακόμη και από την κυβέρνηση, οι ίδιοι σήμερα τους αποκαλούν κακοποιά στοιχεία. Είναι σίγουρο ότι η αστυνομία είναι η ίδια που ήταν και πριν ένα χρόνο. Είναι επίσης σίγουρο ότι τα περυσινά «παιδιά» που βαφτίστηκαν «κακοποιά στοιχεία» φέτος, είναι τα ίδια. Το μόνο που άλλαξε είναι στάση εκείνων που ακόμη και την δολοφονία ενός παιδιού την εκμεταλλεύονται για προφανείς λόγους και για μία φορά ακόμη έδειξαν ότι στερούνται του στοιχειώδους αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.
Μέσα στην γενικευμένη παραλυσία και την OMERTA των Μ.Μ.Ε. για τα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν τους πολίτες, η κυβέρνηση δια του υπουργού κ. Λοβέρδου αποφάσισε ότι πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερες υπερωρίες στους εργαζομένους στο Ι.Κ.Α. Έτσι φθάσαμε να έχει εγκριθεί συνολικά για υπερωρίες το ποσό των 100.000.000 Ευρώ, για ένα χρόνο. Πριν εκλεγούν διαβεβαίωναν από εξέδρες και τηλεοπτικά παράθυρα: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Τώρα διεκτραγωδούν την πτωχεία που παρέλαβαν. Απειλούν τους φτωχούς με σκληρότερη φτώχεια και εξαγγέλλουν με κάθε επισημότητα περικοπές, περιστολές και περιορισμούς. Ανακοινώνουν αναστολή (= ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ) των προσλήψεων. Αποφασίζουν την απόλυση των κάθε είδους συμβασιούχων. Και διατάζουν την κατάργηση των υπερωριών και των συνακόλουθων πρόσθετων αμοιβών. Κι ύστερα...αρχίζουν μόνοι τους να καταστρατηγούν όσα απεφάσισαν και διέταξαν (ίσως για να δείξουν πως αυτά ισχύουν για "άλλους"). Με 5 λοβέρδειες αποφάσεις, πριν από λίγες ημέρες, ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ 55 εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες στο ΙΚΑ!!! Αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά! Άλλες 3 λοβάρδειες αποφάσεις, δημοσιευμένες στο ΦΕΚ υπ' αριθμ. 2403 της 1.12.2009, τεύχος Β΄, ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ άλλα 31.146.450,40 ευρώ ΚΑΙ ΠΑΛΙ για υπερωρίες στο ΙΚΑ!!! Επαναλαμβάνουμε πως δεν αμφισβητούμε ΟΥΤΕ την αναγκαιότητα των υπηρεσιών που καλύπτουν οι υπερωρίες, ΟΥΤΕ την υποχρέωση της Διοίκησης του ΙΚΑ (= του δημοσίου) να αμείβει το υπερωριακώς εργαζόμενο προσωπικό. Επισημαίνουμε όμως την ανακολουθία ή μάλλον την υποκρισία: Μέχρι τώρα τουλάχιστον 106.000.000 ευρώ έχουν εγκριθεί για υπερωρίες του 2010 στο ΙΚΑ. Άρα υπάρχει ανάγκη προσωπικού (οπότε προς τι η απαγόρευση των προσλήψεων;). Ή έστω, υπάρχει ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης του ήδη υπηρετούντος προσωπικού (οπότε προς τι οι κραυγές και οι φοβέρες για την κατάργηση των υπερωριών;).
Και ένα αφελές υστερόγραφο: Μια από τις αποφάσεις αυτές εγκρίνει 10 εκατομμύρια ευρώ για το μόνιμο ιατρικό προσωπικό των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ, το οποίο εντός του 2010 θα απασχοληθεί υπερωριακά "για τους παρακάτω λόγους:" {χάριν συντομίας θα αντιγραφούν εδώ οι δυο πρώτοι λόγοι, και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του} * "την αναπλήρωση του προσωπικού που απουσιάζει με κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια ή για οποιοδήποτε λόγο" (σχόλιο: τέτοια διαχείριση προσωπικού θα την ζήλευαν οι πάντες !!!) * "την εξυπηρέτηση λόγω νομιμοποίησης των 500.000 αλλοδαπών" [εδώ σταματάει η λογική και αρχίζει το ελληνικό δημόσιο! και μόνον αυτή η αναφορά προσδίδει ιστορική σημασία στην λοβέρδειο απόφαση, διότι για πρώτη ίσως φορά σε υπουργική απόφαση και σε ΦΕΚ υπάρχει συγκεκριμένος αριθμητικός προσδιορισμός των έως τώρα νομιμοποιηθέντων αλλοδαπών - οι οποίοι, απ' ό,τι φαίνεται "κοστίζουν" τελικά πολύ περισσότερο από τα όποια προσδοκώμενα από την νομιμοποίηση ασφαλιστικά και άλλα έσοδα (εκτός αν η προσδοκία της ανταπόδοσης εμπεριέχει και το φακελάκι με το ψηφοδέλτιο...)].
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πες τα ρε γιαννη

Related Posts with Thumbnails