Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την απομάκρυνση του στρατού από την Φλώρινα...!


Ποιούς εξυπηρετεί κάτι τέτοιο;
Να στρώσουμε και χαλιά για τους γείτονες μήπως...;
Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απαύγασμα ασχετοσύνης και λαϊκισμού η ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως της ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το Πεδίο Βολής Λόφων στη Φλώρινα οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθέως την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ελληνικού Στρατού στο ΠΒ Λόφων, το οποίο κατ΄αυτούς "ταλαιπωρεί την περιοχή από το 1961", υποστηρίζοντας ότι γίνεται χρήση... πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου εκ μέρους του ΕΣ καθώς και ότι "πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βλήματα σκάνε συχνά δίπλα στα σπίτια και σε χώρους που παίζουν παιδιά" ενώ "αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης)".


Ίσως η (κακή) πληροφόρηση των τριών βουλευτών για το θέμα να προέρχεται από κάποια συνιστώσα του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού και μάλλον εκείνη που υποστηρίζει τους φιλοσκοπιανούς της περιοχής, γι΄αυτό είναι αναγκαίες μερικές επισημάνσεις:
1. Ο ΕΣ δε χρησιμοποιεί πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου ούτε καν για τα πυροβόλα 30mm των επιθετικών ελικοπτέρων Αpache για τα οποία υπήρχαν σχετικές αναφορές στο παρελθόν.
2. Κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος δεν υφίσταται καθώς το ΠΒ Λόφων βρίσκεται χωροταξικά παραπλεύρως του Ατμοηλεκτρικού Στρατού (ΑΗΣ) Μελίτης, δηλαδή δε βρίσκεται καν στη κατεύθυνση προς την οποία εκτελούνται πυρά. Επιπλέον, έχει σταματήσει η χρήση βαρέων όπλων στο ΠΒ Λόφων ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των εξοπλισμών, ο ΕΣ διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του προσωπικού του σε σχέση με άλλα ΝΑΤΟικα κράτη και σίγουρα για την ευστοχία των βολών του.
3. Είναι δυνατόν η ψηφοθηρική λογική για την υποστήριξη κάποιων μειοψηφιών της περιοχής, οι οποίες έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τη ΠΓΔΜ το περασμένο έτος, να επηρεάζει κατ΄ελάχιστον την Εθνική Άμυνα της χώρας;


strategy-geopolitic

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

=Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ στις 8:58

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009
== ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΩΡΓΟ !!! ==
Μου το έστειλε φίλος αναγνώστης:

==ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΩΡΓΟ !!!==

«Ήρθες να πληρωθείς την άδεια;;;»

26/11/2009


Με αυτά τα λόγια με υποδέχτηκε συνάδελφος χθες το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο έξω από την εταιρεία.

- Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο, του απάντησα.

- Για την κανονική άδεια που πληρώνεστε οι απαλλαγμένοι συνδικαλιστές, σου μιλάω.

- Και ποιος σου είπε ότι συμβαίνει αυτό;

- Ρώτα τον ----------- και θα μάθεις, μου λέει.

Πράγματι, λίγο αργότερα, συναντάω τον ------------, του μεταφέρω τον παραπάνω διάλογο και του ζητάω να μου πει τι έχει γίνει.

Και εκείνος, με το γνωστό υβριστικό του ρεπερτόριο, μου απάντησε:

- 260 συνάδελφοι έχουν πληρωθεί διπλά την κανονική τους άδεια.

- Τρεις συνδικαλιστές έχουν επίσης κάνει το ίδιο.

- Και αυτός, με αγωγή που κατέθεσε κατά της εταιρείας διεκδικεί να πληρωθεί την άδεια και σε πρώτο βαθμό έχει δικαιωθεί.

Μετά από αυτά είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι:

Σχόλια, ψίθυροι και υπονοούμενα για ιδιοτελή συνδικαλιστική συμπεριφορά δεν με αφορούν. Ουδέποτε έχω πληρωθεί την κανονική μου άδεια και δεν το θεωρώ ηθικά έντιμο να συμβαίνει αυτό".

.....ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ


Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ στις 8:58

Related Posts with Thumbnails