Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Απαράδεκτες δηλώσεις Βενιζέλου για τα παλικάρια μας, τους Ελληνες Ικάρους!

Ένα γεγονός που για πρώτη φορά συνέβη, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως.

Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απείχαν κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητος, πλήν των αποστολών παραβιάσεως του εναερίου χώρου, διακομιδών και διασώσεως.

Αιτία, κατά τον ελεγχόμενο τύπο, ο οποίος (τύπος) έσπευσε ασμένως να υιοθετήσει τις απόψεις των πολιτικών προϊσταμένων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μάλιστα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τους πιλότους με απαράδεκτους όρους, ήταν η περικοπή του εξαμηνιαίου πτητικού επιδόματος των ιπταμένων.....Είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Βενιζέλος: «Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».

«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας:

«Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

Αλλά κ. Βενιζέλο, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, λέει ο λαός. Οι πιλότοι μας, που γι’ αυτούς είμαστε χίλιες φορές υπερήφανοι, εν αντιθέσει με εσάς τους πολιτικούς, νομίζεται ότι δεν είχαν κανένα λόγο για αυτό που έκαναν και καταχρώνται των μέσων πίεσης για συντεχνιακούς λόγους; Εσείς προσωπικώς και ο υφυπουργός σας, δεν τους διαβεβαιώνατε μέχρι χθές, περί της μη αφαιρέσεως ποσοστού από το πτητικό τους επίδομα; Ναι ή όχι; Και ξαφνικά γίνεται το αντίθετο. Εσάς που ψευδώς μέχρι τώρα διαβεβαιώνατε τους ιπταμένους περί της ακεραιότητας των αποδοχών τους, πως πρέπει να σας χαρακτηρίσει κανείς; Χειρότερα από τους χαρακτηρισμούς τους οποίους εκτοξεύσατε ή απαξιωτικά; Αλλά και από τα νέα σας ΘΑ, ότι δηλαδή ΘΑ δώσετε στο μέλλον, με διαφορετικό τρόπο, χρηματικό ποσό ανάλογο με αυτό που θα χάσουν, σημαίνει με άλλα λόγια, ότι δέχεστε ότι οι ιπτάμενοι ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ και ο άδικος είστε εσείς.

Και εσείς κ. Βενιζέλο είστε πολιτικός και φέρετε και εσείς, στο μέτρο που σας αναλογεί βεβαίως, διότι υπήρξατε και στο παρελθόν στέλεχος κυβερνήσεων, την αναξιοπιστία, την κακοδιοίκηση, την φαυλότητα, τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις, την συντεχνιακή τακτική προς πολιτικό όφελος, τον διορισμό ημετέρων με παχυλούς μισθούς τετραπλασίους των ιπταμένων, την κομματικοποίηση των πάντων και ένα σωρό άλλων που σας καταλογίζουν, πλέον καθημερινώς, οι προδομένοι από τους πολιτικούς Έλληνες πολίτες.

Είναι τουλάχιστον ανάλγητο και απρεπές η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος αυτών που ζούν σε απομεμακρυσμένες φρουρές, με την φόρμα εργασίας καθημερινώς, χωρίς ωράρια, αργίες, υπερωρίες, μακριά από τις οικογένειές τους, με όποιο κόστος γι’ αυτό και παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα κάθε στιγμή, όταν από την άλλη οι μη φορολογούμενοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λοιποί ελευθεροεπαγγελματίες πίνουν στην υγεία των πιλότων που δίδουν και την τελευταία ικμάδα τους στον βωμό του καθήκοντος, ρουφώντας τους το αίμα μέσω της δικής σας σοσιαληστικής μανίας και της απαξιώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Κύριε Βενιζέλο, οι Έλληνες Αξιωματικοί γενικώς, έχουν απολύτως την συναίσθηση του καθήκοντός τους και της αποστολής τους και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλά στην συνείδηση του Ελληνικού εν αντιθέσει με τους πολιτικούς.
Άφεριμ θα σου πεί μεθαύριο ο Τούρκος……..

ΥΓ: Κύριε υπουργέ: Σας απασχόλησε ποτέ το γεγονός γιατί μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους, έχουν υποβληθεί 300 παραιτήσεις Αξιωματικών στην Αεροπορία;

από τον Σύνδεσμο 71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails