Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Κερδοφόρο για τη Γερμανία το δάνειο στην Ελλάδα

spread2Δεν το διατυμπανίζει, για να μην προκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση, υπολογίζει όμως σε κέρδος 200 εκ. ευρώ το χρόνο η Γερμανική κυβέρνηση από τη συμμετοχή της στο μηχανισμό σωτηρίας της Ελλάδας, σύμφωνα με την Bild.
Επί του συνόλου των 30 δις ευρώ της ευρωβοήθειας, η Γερμανία θα συμμετέχει με το ποσό των 8 δις περίπου, το οποίο θα προέλθει από την κρατική τράπεζα ΚfW και όχι από τον προϋπολογισμό.
Αυτό το οποίο δεν λέει η κυβέρνηση, γράφει η Bild, είναι ότι η Γερμανία θα έχει σημαντικό κέρδος από το δανεισμό της Ελλάδας....

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή δανείζεται από τις χρηματαγορές με επιτόκιο 3%, ενώ το επιτόκιο για το πακέτο στήριξης που θα πληρώνει η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από 5%. Η διαφορά επιτοκίου πηγαίνει στον δανειστή, όσο οι Ελλάδα θα εξυπηρετεί το χρέος της.
«Φυσικά η συμμετοχή στο δανεισμό δεν αποσκοπεί στο κέρδος» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, αλλά δεν θέλουν και να παραιτηθούν από το κέρδος γράφει η Bild.
Με αυτό το σκεπτικό, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν θεωρεί ότι η απόφαση για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, δεν παραβιάζει τον όρο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου, που απαγορεύει την ανάληψη ή εγγύηση χρεών χωρών της Ε.Ε.


ΑΠΟ www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails