Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ

(Βιάσου Γιωργάκη άλλες 50 έμειναν, εσυ δεν έλεγες οτι θα μας ξελασπώσεις? Τώρα ζητάς πίστωση?)

Πίστωση χρόνου για να φανούν τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ζητάει τώρα από τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου, βλέποντας ότι το πρόγραμμα των 100 ημερών δεν είναι ικανό, ακόμα κι αν υλοποιηθεί, να αντιμετωπίσει άμεσα τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός βάλλει κατά πάντων, κυρίως των κοινοτικών παραγόντων και των τραπεζών, καταγγέλλοντάς τους -κυρίως τους πρώτους- ότι εμποδίζουν την κυβέρνησή του να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για την αντιμετώπιση της κρίσης, ένα πρόγραμμα που, όπως λέει, «στηρίζεται στην επένδυση και όχι στο στέγνωμα της αγοράς».

Αυτό τουλάχιστον είπε προχθές στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και αυτό το πρόγραμμα -ανάταξη της οικονομίας με νοικοκύρεμα και ανάπτυξη- αναμένεται να αναλύσει απόψε στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος ουσιαστικά στις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την εφαρμογή μιας σκληρής οικονομικής πολιτικής εις βάρος των χαμηλών εισοδημάτων, είπε ότι θα πορευτεί με βάση το σχέδιο για το οποίο την εξέλεξε ο λαός. «Δεν θα καταφύγουμε σε λύσεις πρόσκαιρες, χωρίς προοπτική, που επίμονα υποδεικνύονται, και μάλιστα την ώρα που η χώρα έχει μια νέα κυβέρνηση, η οποία πήρε εντολή να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική», είπε.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρίσκονται, όπως έδειξε η παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο:

* Οι θεσμικοί οικονομικοί παράγοντες της Ε.Ε., στους οποίους επί της ουσίας καταλογίζει προσπάθεια να θέσουν την κυβέρνηση υπό ομηρία. Τους κατήγγειλε ότι «έξι χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια στις μεθοδεύσεις της Ν.Δ., παρά τις προειδοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ, και τώρα ζητούν από μια νέα κυβέρνηση 50 ημερών να απολογηθεί».

* Οι διεθνείς τράπεζες, για τις οποίες είπε ότι «είναι υπόλογες για την κρίση επειδή μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν».

* Οι κερδοσκόποι.

* Η Ν.Δ., την οποία κατήγγειλε ως υπεύθυνη για «την τραγική κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η οικονομία και για την απόκρυψη των πραγματικών οικονομικών στοιχείων που κατέστησαν τη χώρα αναξιόπιστη στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, μπορεί να πάρει χρόνο, όμως, θέλουμε μια Ελλάδα διαφορετική και θα το πετύχουμε, τα αποτελέσματα θα φανούν όχι άμεσα αλλά μεσοπρόθεσμα», είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση βρέθηκε αντιμέτωπος με τις «κομψές» διαμαρτυρίες των μελών του οργάνου για: την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα αντιφατικά μηνύματα που μέχρι τώρα στέλνει, την ασυνεννοησία υπουργών, τη μη στήριξη των επιλογών του οικονομικού επιτελείου, τη στελέχωση του κράτους από πρόσωπα που δεν έχουν κομματική δράση. Γενικώς τα μέλη του Π.Σ. ήταν μουδιασμένα, χωρίς αυτοπεποίθηση, μας είπε μέλος του οργάνου.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της στελέχωσης του κράτους μέσω της διαδικασίας των βιογραφικών που εφαρμόζει και προειδοποίησε όσα κομματικά στελέχη ανυπομονούν να καθήσουν σε κρατικές καρέκλες ότι δεν θα επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ να γίνει κράτος. Κάλυψε πάντως πλήρως τις διαφωνίες κομματικών στελεχών και βουλευτών που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία, όμως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ελέγχει».

* Το απόγευμα θα συνεδριάσει άτυπα το υπουργικό συμβούλιο.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails