Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Aπό τρεις λιμουζίνες έως 5.800 cc είχαν οι υπουργοί της N.Δ.

Με τα πλέον πολυτελή και απαστράπτοντα I.X. της αγοράς κινούνταν οι υπουργοί της Ν.Δ., φεσώνοντας με απίστευτα ποσά τον Προϋπολογισμό, άρα και τον Ελληνα φορολογούμενο.
(Κάντε κλίκ για να μεγαλώσει)



Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα το «ΘΕΜΑ», οι υπουργοί αλλά και οι γενικοί γραμματείς της γαλάζιας κυβέρνησης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα
έως και 5.800 κυβικών (!).Ορισμένοι μάλιστα, κατά παράβαση του νόμου, είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα του ενός αυτοκίνητα, προφανώς για να εξυπηρετούνται συνεργάτες τους ή και άλλα οικεία πρόσωπα. Μάλιστα οι υπουργοί, που ήταν και βουλευτές, χρησιμοποιούσαν και το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, το οποίο σε κάθε περίπτωση ήταν τουλάχιστον 2.000-2.500 κυβικών! Πρόκειται ουσιαστικά για έναν στόλο από πανάκριβα αυτοκίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα παροπλισμένα στο Στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι, αφού οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί αρκούνται το πολύ σε ένα αυτοκίνητο ή χρησιμοποιούν ακόμη και τα βουλευτικά....

Αλλωστε η οδηγία του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση είναι τα νέα αυτοκίνητα των κυβερνητικών παραγόντων να είναι μέχρι 1.600 κυβικά και, επιτρεπούσης της τεχνολογίας, φιλικά στο περιβάλλον. Ο στόλος αυτός προορίζεται κυρίως για πλειστη-ριασμούς στον ΟΔΔΥ, αν και ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων ίσως παραμείνει στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτες ανάγκες.
Η λίστα που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» αφορά στα αυτοκίνητα που είχε διαθέσει η αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών σε έντεκα υπουργούς και υφυπουργούς και σε πέντε Γενικούς Γραμματείς.
Ασφαλώς είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς όλου του Υπουργικού Συμβουλίου, τουλάχιστον κατά τα τελευταία χρόνια της γαλάζιας διακυβέρνησης, όταν και το κράτος έμοιαζε ξέφραγο αμπέλι και λάφυρο στις ορέξεις κάθε επιδειξία κυβερνητικού παράγοντα.
Σύμφωνα με τη λίστα, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε στη διάθεσή του 13.900 κυβικά (!), μοιρασμένα σε τρία υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Ο αμοραλισμός των «γαλάζιων» υπουργών φαίνεται στη συμπεριφορά των δύο υφυπουργών Εσωτερικών, οι οποίοι ήταν και οι προϊστάμενοι της Γενικής Γραμματείας και εν πολλοίς αποφάσιζαν για το ποιος, τι και πόσα αυτοκίνητα θα πάρει.
Είχαν εξασφαλίσει ο καθένας για τον εαυτό του από τέσσερα! Ο κ. Θανάσης Νάκος είχε 11.000 κυβικά, ενώ ο κ. Χρήστος Ζώης 12.000 κυβικά μεταξύ των αυτοκινήτων ο Λαρισαίος βουλευτής είχε και μια 600άρα Mercedes των 5.800 κυβικών! Εάν κανείς μετρήσει τα αυτοκίνητα αυτά σε κανονικά… άλογα, ίσως θα χρειαστεί τον σανό ολόκληρου
του κάμπου της Θεσσαλίας (απ’ όπου προέρχονται οι δύο βουλευτές) για να τα…
ταΐσει. Από τους… τυχερούς, ο αρμόδιος υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος με μια θωρακισμένη Mercedes των 5.000 κυβικών. Στα αυτοκίνητα των 5.000 κυβικών και άνω βρίσκουμε την κυρία Φάνη Πετραλιά, τον κ. Αναστάση Παπαληγούρα, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Κώστα Καρρά, ο οποίος διέθετε μια Mercedes των 5.500 κυβικών για να πηγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή στο σπίτι του, αφού δεν ήταν βουλευτής και δεν είχε υποχρεώσεις στην επαρχία.
Είναι εντυπωσιακό ότι το πάρτι το είχαν αντιληφθεί και γενικοί γραμματείς, που
έπεσαν με τα μούτρα στην πολυτέλεια. Ο επικεφαλής της Στατιστικής Yπηρεσίας, που βίωνε καθημερινά μέσω των αριθμών και μόνοτα ελλείμματα, κινούνταν με μια Mercedes των 3.200 κυβικών. Πιο… μερακλής ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ.
Δημήτρης Τσιατσιάμης, ο οποίος διέθετε μια Jaguar των 4.000 κυβικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails