Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Λοιπόν, η «ισχυρή Ελλάδα» του ΠαΣοΚ, από τρίτη στον κατάλογο των πιο χρεωμένων χωρών της EE, «κατάφερε» να ανέβει στην πρώτη θέση επιτυγχάνοντας ρεκόρ δημόσιου χρέους, που αντιστοιχεί προς το 110% τουλάχιστον του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.


Το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ. Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Ελληνας (ακόμη και τα νεογέννητα) χρωστάει στους δανειστές της χώρας μας 18.000 ευρώ με αποτέλεσμα η ισχυρή Ελλάδα να υποχωρήσει στην τελευταία θέση σε κατά κεφαλήν εισόδημα και ας είχε υψηλότερους ρυθμούς στην αύξησή του από τις 14 άλλες χώρες. H κατασπατάληση της βοήθειας της Κοινότητας δεν επέτρεψε να συγκλίνουμε ουσιωδώς προς τον μέσο όρο, ενώ η Ιρλανδία, π.χ., σε ελάχιστο χρόνο τον ξεπέρασε και καλπάζει επικεφαλής όλων και ας ήταν στο ξεκίνημά της ως μέλος της EE πολύ πιο πίσω κι από την Ελλάδα.
ΜΕΔΙΜΝΟΣΟι «κρυφές πληγές» του δημόσιου χρέους


ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


O μύθος της «ισχυρής οικονομίας» 2000-2005


Tο χρονικό διόγκωσης του δημόσιου χρέους, 1980-2005Δημόσιο χρέος: το αμαρτωλό παρελθόν του ’80, βαριά κληρονομιά για το μέλλονΔιογκώθηκε στα 226,2 δισ. ευρώ


1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Καλημερα.
Που μπορει να βρει κανεις,ολη την εξελιξη του χρεους,απο το 81 και μετα;
Ευχαριστω,
Θοδωρος.

Related Posts with Thumbnails