Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που τάραξε την Ελληνκή κοινωνία την προηγούμενη δεκαετία και για το οποίο υπήρξε και δικαστική συγκάλιψη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να επενδύσουν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας παράλληλα ψευδή εικόνα για τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας. Ενώ με νόμο τζογάρονται στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων... Ώσπου στις 23 Σεπτεμβρίου 1999 έσκασε η φούσκα. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μια νύχτα 100 δισεκατομύρια ευρώ(που ανοίκαν κυρίως σε μιροεπενδυτές) να αλλάξουν χέρια και να καταλήξουν σε λίγους μεγαλοκαρχαρίες.












Δυστηχώς αν και οι περιουσίες πολλών συμπολιτών μας χάθηκαν κανένας πολιτικός που προέτρεψε το λαό να επενδύσει τις οικονομίες του ή και που σε πολλές περιπτώσεις έβγαλε τεράστια κέρδη(λόγω της πληροφόρισης εκ των έσω) δεν τιμωρήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη...


ΣΚΑΝΔΑΛΙ-ΑΡΗΣ


Πηγή

Ελληνικό χρηματιστηριακό κραχ του 1999 (Wikipedia)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- «Παρελθέτω απ' εμού η Σοφοκλέους»- 16/06/2005-


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-Η Σοφοκλέους και οι δηλώσεις ΟΛΩΝ, πλην... Μπερίσα-1 Φλεβάρη 2001

3 σχόλια:

Μαρία Σεφέρου είπε...

Για τη μεγάλη απάτη στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 έχω γράψει 500 σελίδες βιβλίο ("ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΖΙΝΟ" είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης. Η έντυπη έκδοση έχει τίτλο "Σοφοκλέους Τραγωδία").
Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα μου: http://www.seferou.net

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Για κάθε «γαλάζια» λαμογιά που έρχεται στο φως υπάρχει έτοιμη η απάντηση της Ν.Δ. και των δεξιών ή αριστερών ψαλτών της. Το "έγκλημα" του χρηματιστηρίου, που όλα τα σφάζει , όλα τα μαχαιρώνει.
Που ήταν ο κ. Καραμανλής και οι άλλοι ηγέτε της αντιπολίτευσης, όταν γινόταν η "κλοπή" του χρηματιστηρίου; Τον άκουσε τότε κανείς (όταν γινόταν το έγκλημα) να κάνει έστω και μία δήλωση για να ανοίξει τα μάτια στον κόσμο που αφήνιαζε; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ευθύνη να παρακολουθεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και να καταγγέλλει τις παρανομίες που πέφτουν στη αντίληψή του; Ή δεν καταλάβαινε κι’ αυτός τι γίνονταν; Ποιοι τα κονομούσαν τρελά τότε και τι σχέση έχουν μ’ αυτούς , που σήμερα κάνουν κουμάντο στο μαγαζί της ΝΔ; Μίλησε κανείς για κλοπή στη Γερμανία, στην Αγγλία , στην Αμερική, στη Γαλλία, όπου είχαμε:
FTS100 (ΑΓΓΛΙΑ) 3000 μονάδες το 1995 στις 6800 το 2000 στις 3300 το 2003 πτώση 51%
DAX (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 2198 μονάδες το 1995 στις 8136 το 2000 στις 2188 το 2003 πτώση 73%
CAC40 (ΓΑΛΛΙΑ) στις 1700 μονάδες το 1995 στις 6800 το 2000 στις 2500 το 2003 πτώση 63%
NASDAQ (ΗΠΑ) στις 4500 μονάδες το 2000 στις 900 το 2003 πτώση 80% !!!,
για να μη αναφέρω και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του κόσμου, που είχαν την ίδια πορεία με το δικό μας ( στις 1000 μονάδες το 1995 στις 6500 το 2000 στις 1500 το 2003 πτώση 77%) και στο κάτω κάτω της γραφής αφορούν χώρες, που δε μπορούν να συγκριθούν σε σοβαρότητα και λειτουργία των θεσμών με το δικό μας μπουρδέλο;
Γιατί δε μιλάει κανείς τώρα για σκάνδαλο τη στιγμή, που το 2008 μόνο, ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ δηλαδή, από 5200 μονάδες στις 1/1/2008 βρέθηκε στις 1722 μονάδες στις 24/12/2008 , με πτώση 67% ;;; Τώρα δε χάθηκαν χρήματα;
Άλλωστε τα χρηματιστήρια είναι παιχνίδια για ενήλικες και ο καθένας με δική του ευθύνη και με δική του υπογραφή αγόραζε και πουλούσε (σχεδόν όλοι μάλιστα αγόραζαν εν γνώσει τους σαπάκια σε εξωφρενικές τιμές γιατί θα γίνονταν λέει "οχήματα" για σπουδαίες επιχειρήσεις... Οι «αετοί» μάλιστα της ενημέρωσης, που έριξαν πολλά αναθέματα στην κυβέρνηση Σημίτη και στο ΠΑΣΟΚ από τότε, είχαν ειδικά ένθετα και διέδιδαν «αποκλειστικές» πληροφορίες για τις «συμφωνίες» που θα απέδιδαν κέρδη στους «μυημένους» ). Αλλοίμονο στον πολιτικό που θα τολμούσε να αμφισβητήσει ανοδική πορεία για το χρηματιστήριο!!! Ήταν πολλοί έτοιμοι να τον κατασπαράξουν και να τον ρίξουν στη φωτιά σαν υπεύθυνο για τη χασούρα , αν επαληθεύονταν. Γι’ αυτό δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς παρά μόνο όταν πια κατάλαβαν και οι πλέον ηλίθιοι ότι έμειναν με το μουτζούρη στο χέρι , όπως γίνεται σε κάθε κλασικό χρηματιστηριακό κύκλο. Κάποιοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους "έξυπνους" όταν κέρδιζαν ιλιγγιώδη ποσά σε μια μέρα και ντρέπονταν να πουν ότι πιάστηκαν «άσχετοι» , όταν άρχισε η κατρακύλα. Η λογική και η φρασεολογία της "κλοπής του Χρηματιστηρίου", ήταν το βολικό άλλοθι για εκατομμύρια Έλληνες, ώστε να αποποιηθούν το χαρακτηρισμό του «άσχετου ...» , για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο κατάλληλη λέξη που δεν ταιριάζει με την παιδεία μου.
Στους περισσότερους κερατάδες, όταν αποκαλυφθεί η απιστία, βολεύει η λογική ότι η γυναίκα τους είναι πόρνη παρά η υποψία ότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι..
Βεβαίως και είχε ευθύνες η τότε κυβέρνηση. Άλλες οι ευθύνες όμως, όταν κατηγορείσαι πως δεν φύλαξες καλά τον κόσμο και την κρατική περιουσία από τους κλέφτες και απατεώνες και άλλες όταν κατηγορείσαι ότι εσύ ο ίδιος με μεθοδευμένες ενέργειες λήστεψες τα ασφαλιστικά ταμεία των Ελλήνων εργαζομένων ή μεθόδεψες τη μετάβαση Δημόσιας περιουσίας στους πνευματικούς σου πατέρες κι’ από κει σε «ημετέρους» με εργολαβία συζύγων υπουργών. (βλέπε δομημένα ομόλογα, Βατοπαίδι)!!!
Για το σκάνδαλο της SIEMENS, τι εξελίξεις είχαμε;. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την ευθύνη να ζητήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή και προανακριτική για όλους και πήρε την απόφαση να χωρίσει την ήρα από το στάρι και να στείλει στο σπίτι τους , όσους από το ΠΑΣΟΚ αποδειχθεί ότι είχαν ανάμιξη. Ο κ. Καραμανλής γιατί απέφυγε να το κάνει; Τι φοβάται; Η λογική που λέει ότι «όλοι ίδιοι είναι » ποιους βολεύει και ποιους ζημιώνει; Τους έντιμους ή τα λαμόγια;

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ είπε...

Αγαπητέ κύριε Χρήστος Χ.
Μήν προσπαθήτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Αν Υπουργός Οικονομίας ήταν η κυρα-κατίνα θα λέγαμε όλοι οτι δεν τήθεται θέμα διοτι δέν ήξερε.Υποτίθεται όμως οτι οι υπουργοί είναι γνώστες των υποθέσεων που αναλαμβάνουν.Κατανοώ το γεγονός οτι μπορεί το blog μας να μην σας αρέσει αλλα εμείς σαν νεοι αισθανόμαστε την υποχρέωση να μην ξεχνάμε και να ερευνάμε.
Η υπόθεση του χρηματιστηρίου ξέρουμε καλά όλοι που οδηγήθηκε και γιατί.Οι πολιτικοί κατα τη γνώμη μας φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για 'οτι συμβαίνει μέσα στη χώρα.100 Δις ευρώ αλλάζουν χέρια και εσύ δεν ξέρεις τίποτα;Για την περίπτωση των 20 τόνων χρυσού που γράφουμε η Τρικούπη τί έχει να πεί;Και επιτέλους καταλάβετε το.Δεξιοί,Πασόκοι,Αριστεροί είναι ίδιοι στο φα'ι'.
Με εκτίμηση

Related Posts with Thumbnails