Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΕΞΑΓΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Σύμφωνα με τη μύνηση που έκαναν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2007 στον διευθυντή της COSMOTΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, το κράτος εξαγόρασε την ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ 50 φορές ακριβότερα από τα κέρδη που είχε η εταιρία την προηγούμενη χρονιά ή τρεις φορές περισσότερα από την πραγματική της αξία!!! Συγκεκριμένα η COSMOTE έδωσε για την εξαγορά 1.300.000.000 ευρώ την ώρα που η αξία των εταιριών σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι ίση με τις πωλήσεις της εταιρίας την προηγούμενη χρονιά. Οι πωλήσεις της Γερμανός για το 2005 ήταν 430.000.000 ευρώ, ενώ η Cosmote την αγόρασε για 1.300.000.000...
















Μετά την υποβολή της μυνητήριας αναφοράς ακολούθησε έλεγχος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που ανακάλυψε παρατυπίες στην διαδικασία της εξαγοράς. Ακολούθησε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου για:

· Απιστία από κοινού, σε βάρος του Παν. Βουρλούμη και των του Δ.Σ. της Cosmote.
· Ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος του Παν. Γερμανού.
· Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τον Παν. Γερμανό και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Γερμανός.
· Χειραγώγηση αγοράς (για την αύξηση της τιμής της μετοχής), τους αντικριστές που είχαν κωδικούς στο Χρηματιστήριο και φέρονται ότι συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής της μετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Αφορά την ομάδα των έξι χρηματιστών καθώς και τον Βίκτορα Χαιμ Ασερ της EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.
· Ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, σε βάρος του Παν. Γερμανού.
Την ίδια ώρα το υπουργείο οικονομίας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να καλύψει, τον διευθυντή του ΟΤΕ και στενό φίλο του πρωθυπουργού, τον Παναγιώτη Βουρλούμη.


ΣΚΑΝΔΑΛΙ-ΑΡΗΣ


ΤΑ ΝΕΑ-21 Ιουλίου 2008-[ ΕΓΡΑΨΑΝ ] Γρηγόρης Νικολόπουλος



ΕΘΝΟΣ-Στο σκαμνί για το σκάνδαλο Γερμανός



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- Εκρυβαν τις διώξεις κατά Βουρλούμη, Γερμανού και λοιπών-12/07/2008




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails