Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Οι χιλιάδες παράνομες Ελληνοποιήσεις επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.Η... μισή Ρωσία ψήφισε στην Ελλάδα!
Ως διά μαγείας -καταγγέλλει η Ν.Δ.- ο πληθυσμός με δικαίωμα ψήφου αυξήθηκε κατά 1.100.000 άτομα, όπως διαπιστώθηκε στις... εκλογέςΕντρομος ο υπάλληλος του προξενείου στην Μόσχα έσκυψε κάτω από το γραφείο του... ενώ από πάνω του ένας, αγρίων διαθέσεων, πολίτης, επιχειρούσε να του ανοίξει το...κεφάλι, πετώντας ό,τι έβρισκε επάνω του. Με τη βοήθεια των αστυνομικών οργάνων που προσέτρεξαν, έστω και με καθυστέρηση συνελήφθη, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (πρεσβεία Μόσχας), ο μαφιόζος Αρτούρ, ομογενής Πόντιος, άκρως επικίνδυνος... Το περιστατικό, αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο και φυσικά η υπόθεση θα έπρεπε να είχε πάει στο αρχείο. Αλλά οι σχέσεις των. ..ανθρώπων είναι περίεργες... Ετσι η πρεσβεία γνωστοποιεί με άλλο έγγραφό της ότι... περιέργως μετά τον ξυλοδαρμό οι σχέσεις των δύο -του Μάκη και του Αρτούρ- γίνονται φιλικές και συνεργάζονται στον εφοδιασμό αλλοδαπών με προξενικές θεωρήσεις, αφού φυσικά ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει πρώτα στον μαφιόζο Αρτούρ ποσό των τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων, ενώ για τουρισμό το τίμημα είναι 1.100 δολάρια και τότε μόνον ο υπάλληλος σφραγίζει το διαβατήριο...

Η ιστορία είναι αληθινή. Περιγράφεται με βάση κρατικά έγγραφα στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που έγιναν πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και ανοίγει ένα μεγάλο ουσιαστικό πρόβλημα, το οποίο εμμέσως ώς ένα βαθμό αναγνώρισε έστω και με καθυστέρηση και η κυβέρνηση: Η υπουργός Εσωτερικών κ. Βάσω Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά τη δυνατότητα χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε ειδικές περιπτώσεις ομογενών παλιννοστούντων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Kατά την ομολογία του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα περίπου 135.000 ομογενείς εκ των οποίων οι 91.000 περίπου με «θεώρηση παλιννόστησης» και οι υπόλοιποι 44.000 με τουριστική θεώρηση. Η είσοδος των παλιννοστούντων και η εκχώρηση εκλογικών βιβλιαρίων σε πολλούς από αυτούς -παράνομα, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δημιούργησε προβλήματα και στους εκλογικούς καταλόγους.

Εκκαθάριση των καταλόγων

Σε συμφωνία για την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, με διακομματικό έλεγχο, φαίνεται ότι θα καταλήξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Kαραμανλή.

Στις συναντήσεις του με τη γ.γ. του KKΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Νίκο Kωνσταντόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΗKKΙ κ. Δημήτρη Τσοβόλα και τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων κ. Στέφανο Μάνο, ο κ. K. Kαραμανλής έκανε γνωστά τα αποτελέσματα του πορίσματος της Νέας Δημοκρατίας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι ο αριθμός των παράνομων ελληνοποιηθέντων είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες δέχονται στα έγγραφά τους, δηλαδή μεγαλύτερος από δέκα χιλιάδες άτομα. Το βασικό επιχείρημα του κ. K. Kαραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν ότι ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας, υπολογίζεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία περίπου στα 10.500.000 άτομα, ενώ οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους που είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του 2000 ανήλθαν στα 9.373.439, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξεδόθησαν από το υπουργείο Εσωτερικών μετά τις εκλογές.

Δηλαδή εμφανίζεται μια διαφορά, μεταξύ πραγματικού πληθυσμού της χώρας και εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, που ανέρχεται σε περίπου 1.100.000 άτομα, εφόσον ο κάτω των 18 ετών πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 2.100.000 άτομα.

Η «υπερτροφία», όπως τη χαρακτηρίζει στο πόρισμά της η Νέα Δημοκρατία του αριθμού, οφείλεται στις διπλοεγγραφές, στις ενδεχόμενες διπλοψηφίες, σε αποθανόντες που συνεχίζουν να είναι γραμμένοι και στις παράνομες εγγραφές.

Εξεταστική Επιτροπή

Η σχετική πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά τις παράνομες ελληνοποιήσεις, θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών από τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή.

Στην πρόταση θα υπογραμμίζεται ότι η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας μέχρι το 1990 περνούσε από ένα σχολαστικό, εξονυχιστικό έλεγχο και μόνον όταν τεκμηριωμένα πληρούσε ο ενδιαφερόμενος τις προϋποθέσεις που απαιτούσε κατά τρόπο ανυποχώρητο ο νόμος, λαμβανόταν η τελεσίδικη απόφαση απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και όλη αυτή η χρονοβόρος διαδικασία ελεγχόταν κεντρικά, αποκλειστικά από το υπουργείο Εσωτερικών, που είχε και την ενημέρωση και την ευθύνη. Αντιθέτως, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, πριν από τις εκλογές και για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάφορες υπηρεσίες, πρακτορεία, προξενεία και πρεσβείες, διάσπαρτα -τα περισσότερα στη Ρωσία- υπέγραφαν παράνομα διαβατήρια.

Σοβαρά και ευτράπελα...

Χαρακτηριστικά με βάση κρατικά έγγραφα, τα οποία θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή:

-Σε έγγραφο της πρεσβείας της Τιφλίδας (14-8-97) γίνεται λόγος για βιομηχανία έκδοσης. ..πέντε χιλιάδων διαβατηρίων που έχει εκδώσει ο Γεωργιανός πρόξενος στη Μόσχα.

-Σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (19-4-2000) αναφέρεται ότι «ένας στους τέσσερις ενδιαφερόμενους, προσκόμιζε πλαστά δικαιολογητικά».

-Από δειγματοληπτικό έλεγχο σχετικών φακέλων για ελληνοποιήσεις, προκύπτει ότι «ούτε στοιχειωδώς δεν καλύπτονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τις περισσότερες, αν μη για όλες τις ελληνοποιήσεις».

-Σε έγγραφο της πρεσβείας της Τιφλίδας (5-5-98), αναφέρεται το «πόσο εύκολα και αλλοδαποί. ..αρμενικής καταγωγής ελληνοποιήθηκαν».

-Σε άλλο κρατικό έγγραφο, παρουσιάζεται «το όργιο συναλλαγής και η βιομηχανία ελληνοποιήσεων από πρακτορείο που δρα υπό τα όμματα της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, υποσχόμενο έναντι αδρού τιμήματος τα πάντα»...

-Σε εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών (7-4-2000) γίνεται αναφορά σε δύο αδέλφια που έχουν ειδικευθεί, όπως αναφέρεται «στην εμπορία ελληνικών πιστοποιητικών σε αλλογενείς, στους οποίους με πλαστά δικαιολογητικά εμφανίζουν ως ομογενείς».

-Τέλος σε έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών (πρεσβεία της Μόσχας) με ημερομηνία 2-12-93 γίνεται λόγος για απειλές υπαλλήλων από τη Μαφία και αναφέρεται περιστατικό ξυλοδαρμού υπαλλήλου της πρεσβείας... μέσα στο κτίριό της από μαφιόζο ομογενή... Πόντιο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνος.

Διαβάστε ακόμη:
Σοβαρές οι πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails