Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Δεν θέλουν να ορκιστούν Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α . Γιατί άραγε???


Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης η ορκωμοσία των μελών του νέου σώματος, στην οποία προήδρευσε η Β Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, κ. Έλσα Παπαδημητρίου.....

Χοροστάτησε ο... Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, διπλωμάτες καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων βουλευτών, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τα θεωρεία της Βουλής.

Οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους», ενώ στο Κοράνι και «στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνο αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ» ορκίστηκαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης).

Οι βουλευτές των δυο κομμάτων της Αριστεράς, ΚΚΕ (με εξαίρεση την Λιάνα Κανέλλη) και ΣΥ.ΡΙΖΑ δεν ορκίστηκαν, και με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου. Στάση που οφείλεται στην μαρξιστική θεώρηση που έχουν έναντι της πίστης! Ο Μαρξ ο ιδεολογικός τους '' πατέρας''είχε υποστηρίξει ότι '' θρησκεία είναι το όπιο του λαού'. Επίσης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης και Μάγια Τσόκλη δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο.Τα συμπεράσματα δικά σας.......

Εξάλλου, στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετος.

Οι κκ Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Καρατζαφέρης έσπευσαν να ασπαστούν το Σταυρό στα χέρια του Αρχιεπισκόπου. Το ενδιαφέρον στράφηκε και στη χωροταξία στα έδρανα της ΝΔ, όπου οι υποψήφιοι αρχηγοί κάθισαν με διαφορά τριών εδράνων ο καθένας.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Σιγουρα ειναι η συνεδρίαση πανηγυρική οτι πρεπει για τους πανηγυριτζηδες και οσους ασχολουνται με την πολιτικη ακομα...

Unknown είπε...

από το Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρo 13
1. H ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης
είναι απαραβίαστη. H απόλαυση των ατoμικών και
πoλιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρη-
σκευτικές πεπoιθήσεις καθενός.
2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα
σχετικά με τη λατρεία της τελoύνται ανεμπόδιστα
υπό την πρoστασία των νόμων. H άσκηση της
λατρείας δεν επιτρέπεται να πρoσβάλλει τη δημό-
σια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O πρoσηλυτισμός
απαγoρεύεται.
3. Oι λειτoυργoί όλων των γνωστών θρησκειών
υπόκεινται στην ίδια επoπτεία της Πoλιτείας και
στις ίδιες υπoχρεώσεις απέναντί της, όπως και oι
λειτoυργoί της επικρατoύσας θρησκείας.
4. Kανένας δεν μπoρεί, εξαιτίας των θρησκευτι-
κών τoυ πεπoιθήσεων, να απαλλαγεί από την
εκπλήρωση των υπoχρεώσεων πρoς τo Kράτoς ή να
αρνηθεί να συμμoρφωθεί πρoς τoυς νόμoυς.
5. Kανένας όρκoς δεν επιβάλλεται χωρίς νόμo,
πoυ oρίζει και τoν τύπo τoυ.


Εσύ τι ζόρι τραβάς;

Related Posts with Thumbnails