Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Μέλος ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ διευκολύνει τη διακίνηση ναρκωτικών!!


Ο διευθυντής των φυλακών αρνήθηκε να βοηθήσει την αστυνομία.

Στέλεχος του ΠΑΜΕ και κομματικό μέλος του ΚΚΕ, που έγινε διευθυντής στην φυλακή της Πάτρας λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, αρνήθηκε να βοηθήσει την αστυνομία στην προσπάθειά της να κτυπήσει το κύκλωμα των ναρκωτικών.

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται στην Πάτρα, καθώς ύστερα από αδυναμία συνεργασίας του διευθυντή των φυλακών, Λ. Γιοχαλή, με τις αστυνομικές Αρχές, χάθηκε η ευκαιρία να εξιχνιαστεί υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με σχετική εισαγγελική αναφορά, κρατούμενος είχε τη δυνατότητα να δώσει στις αστυνομικές Αρχές στοιχεία για διακίνηση 30 κιλών ηρωίνης που θα έφθανε στην Πάτρα.

Ωστόσο, δεν δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας του κρατουμένου με τις αστυνομικές Αρχές, καθώς ο διευθυντής της φυλακής δεν συναινούσε σε αυτό.

Έπειτα από σχετική συνεννόηση του διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, ζητήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ του κρατουμένου και της αστυνομίας, αλλά ο διευθυντής παρέμενε αμετάπειστος και αρνητικός.

Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν αναγνωρίζει τον προϊστάμενο εισαγγελέα, αλλά μόνο την επόπτη εισαγγελέα της φυλακής.

Ούτε όμως και στην επόπτη έδωσε την άδεια που απαιτείτο.

Παρόλο που ο διευθυντής φάνηκε αρχικά πρόθυμος να συνεργαστεί, εφόσον ήταν παρών και εισαγγελέας, μόλις πήγαν στη φυλακή ο εισαγγελέας και ο αστυνομικός διοικητής, ο διευθυντής αρνήθηκε να τους συναντήσει και να συνδράμει τις διωκτικές Αρχές να επικοινωνήσουν τελικά με τον κρατούμενο.

Έτσι, η αστυνομία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει έγκαιρα με τον κρατούμενο, ο οποίος ήθελε να δώσει στοιχεία για να μπορέσει να έχει το σχετικό ελαφρυντικό, και τελικά χάθηκε η δυνατότητα να συλληφθούν οι διακινητές των ναρκωτικών.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση του αντιεισαγγελέα Αν. Κανελλόπουλου, δόθηκε παραγγελία ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του διευθυντή Λ. Γιοχαλή, ενώ ζητήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνηθεί πειθαρχικά η υπόθεση, επειδή υπήρξε αδικαιολόγητη άρνηση συνεργασίας και περιφρόνηση και των εισαγγελικών Αρχών.

ΑΠΟ zougla.gr

Προκαταρκτική εξέταση κατά διευθυντή φυλακών-ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails