Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Ξεχάστε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης!!!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και ενόψει της ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο απερχόμενος Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευχή όλων είναι, για το καλό της Ελλάδας, η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.
Ωστόσο, όση περίοδο ανοχής κι αν δικαιούται μια νέα Κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα, μετρά ήδη την πρώτη της απώλεια!
Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!
Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης το 1985!


Η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο «Μακεδονία» από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.
Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.
Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα Κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.
Παραδίδω λοιπόν, το Υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών.


Αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

«Ολίσθημα η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης»


1 σχόλιο:

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ είπε...

Μας προκαταλαμβάνει ο τέως υπουργός ... και δεν μας αφήνει να σχηματίσουμε αντικειμενικά το "μειοδοτικό" προφίλ του νέου Πρωθυπουργού.
Ας είναι θα το δεχθούμε έτσι άλλωστε έχουμε συνηθίσει επι 5.5 χρόνια με παραισθησιογόνα σύγχυσης, ψευτιάς, παραπολιτικής και απάτης που κυβερνούσε η παρέα της ανικανότητας. . Έλεος... βγάλτε τα κομματικά σας γυαλιά και δείτε τον κόσμο, και αυτό ισχύει για όλους ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Δεν κατασκευάζεται εκλογική «κοινή γνώμη», δεν έχουμε πρόβατα για πολίτες για να προκαταλαμβάνονται από τέτοιου είδους επισημάνσεις.
Τα τελευταία χρόνια δεν είδα να σταματάνε οι "παραβιάσεις" επειδή είχαμε ένα άχρηστο Υπουργείο με το σημειολογικό όνομα "ΑΙΓΑΙΟ".... ούτε άλλαξαν "άποψη" οι Σλάβοι ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ του Μέγα ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ επειδή είχαμε άλλο ένα σημειολογικό υπουργείο με το όνομα Μακεδονία.

ευχαριστώ για την φιλοξενία

Related Posts with Thumbnails