Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού

glykeria_sioutiΤην παραίτησή της για λόγους ευθιξίας υπέβαλε τη Δευτέρα η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη. Η παραίτηση της έγινε αποδεκτή από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος την ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της. Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από πρόταση της κας Σιούτη για πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη που δεν είχε εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, η οποία πρόσληψη τελικά δεν θα προχωρήσει......

Δεν προχωρά η πρόσληψη

Στην απομάκρυνση της κας Σιούτη από τη θέση της νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, προχώρησε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας δεκτή την παραίτηση που η ίδια υπέβαλε «για λόγους ευθιξίας», με αφορμή δημοσιεύματα για την πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και ειδικότερα για την περίπτωση του Άγγελου Χασαπόπουλου, η πρόσληψη του οποίου τελικά δεν θα προχωρήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, παρότι πράγματι προτάθηκε από την κα Γλυκερία Σιούτη και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους δεοντολογίας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου δεν θα προχωρήσει, παρότι για τους μετακλητούς δεν αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 25χρονος Ά. Χασαπόπουλος πήρε την άδεια του επαγγελματία δικηγόρου πέρυσι και δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει επιτροπή που εξετάζει τις λειτουργίες των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου καθώς και όλες τις πτυχές του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να μελετηθούν οι καλύτερες πρακτικές, αξιοποιώντας την εμπειρία χωρών με σύγχρονες δομές διοίκησης.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χασαπόπουλου και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού που ανέρχονταν σε 105, αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.

«Είναι σαφές ότι η προβλεπόμενη στελέχωση των υπηρεσιών του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Ελλάδα είναι ποσοτικά κατά πολύ υποδεέστερη από αυτή που ισχύει σε άλλες χώρες με παρόμοιο μέγεθος και επίπεδο ανάπτυξης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, αναφορικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι, «ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου».

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Αντιδρασεις

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την παραίτηση της κας Σιούτη, δήλωσε ότι “για αξιοκρατία μας μιλούσε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Τώρα με αυτά που αποκαλύπτονται για το πρωθυπουργικό γραφείο, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το εννοούσε“.

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Η κ. Σιούτη, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί της, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Σαφώς και πρόκειται για πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου» .

ΑΠΟ hellenicspace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails