Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει νέους φόρους και περικοπές δαπανών

Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά από νέες φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών προκειμένου να ανταποκριθεί στα όρια του ελλείμματος που έχουν τεθεί για το 2011 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δυο κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας (πολύ καλά το σκέφτηκαν! αιωρούνται κάτι σφαλιάρες, επιτέλους!), ανέφεραν πως το πακέτο των μέτρων θα παρουσιαστεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

Ως μέρος της συμφωνίας για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ το Μάιο, η κυβέρνηση συμφώνησε στην άντληση νέων εισπράξεων 9,1 δισ. ευρώ στο επόμενο έτος. (να υποθέσουμε - τελείως αυθαίρετα - λοιπόν πως ο Γιωργάκης πετυχαίνει ΟΛΑ τα νούμερα για το 2010. Και μετά; Το 2011; Στο 2012 δεν πάω καν...)

Περίπου 2,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν από μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί αυτό το έτος. Η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει στα κρατικά ταμεία επιπλέον 5 δισ. ευρώ με νέους φόρους, με την ισορροπία να επέρχεται από αδιευκρίνιστες περικοπές δαπανών.....«Τα επιπλέον έσοδα είναι επιτακτικά εάν θέλουμε να μειώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα στο 7,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2011, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί», ανέφερε στέλεχος προσκείμενο στα σχέδια που καταρτίζει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα διαχειρίζεται έλλειμμα της τάξης του 13,6% του ΑΕΠ, πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο του ορίου του 3% της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη...ανακοινώσει μέτρα λιτότητας, όπως αυξήσεις φόρων και περικοπές σε συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου. Τα αντιδημοτικά αυτά μέτρα έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση και έχουν ωθήσει την ανεργία στο 12%.(μόνο!)

Τα μέτρα για επιπλέον αύξηση των εσόδων και των περικοπών στο Δημόσιο μπορεί να εμβαθύνουν και να παρατείνουν την ύφεση, πιθανώς προκαλώντας ζημιές στην κοινωνική δομή και καταστρέφοντας τη σχέση της κυβέρνησης με τους ψηφοφόρους.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν πως τα σχέδια μέχρι τώρα κάνουν λόγο για υψηλότερο φόρο προστιθέμενης αξίας σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως η διασκέδαση, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια (τα ξεφτέρια νομίζουν ότι βρήκαν τη λύση με την αύξηση στο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, για να υπάρξει φόρος, προυποτίθεται και συναλλαγή... όταν η οικονομική δραστηριότητα έχει πάθει καθίζηση - δηλαδή δεν υπάρχουν συναλλαγές - ποιο το νόημα της αύξησης των φόρων...). Οι περιβαλλοντολογικοί, ή αλλιώς «πράσινοι» φόροι ενδέχεται να πάρουν τη μορφή αυξήσεων στα τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων, που θα εξαρτώνται από τα κυβικά του αυτοκινήτου και την εκπομπή αερίων.

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία αντίστοιχα θα αυξήσει τα έσοδα από φόρους μεταβίβασης και τέλη χαρτοσήμου. Οι αντικειμενικές αξίες είναι οι αγοραστικές τιμές ακινήτων που θέτει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρχει υποτίμηση της πραγματικής αξίας που αποσκοπεί στην αποφυγή καταβολής φόρων και τελών.

Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου την επιβολή έκτακτου φόρου στις επικερδείς επιχειρήσεις (τι θα πει "έκτακτος"; ας το ονομάσουν "τακτικό" και ας κόψουν το δούλεμα). Ο φόρος επιβαρύνει τα κέρδη πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό. Το 2009 ήταν το 4% με 10% των εταιρικών κερδών – με αυξανόμενη κλίμακα για τις εταιρείες των οποίων τα κέρδη ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ.

Επιπλέον έσοδα θα προέλθουν, επίσης, από τις νέες άδειες στα τυχερά παιχνίδια, τη φορολόγηση εκείνων που ενοικιάζουν αυτοκίνητα και τους μεγαλύτερους φόρους στα πολυτελή αγαθά, όπως επεσήμαναν τα κυβερνητικά στελέχη.

Το «πάγωμα» των συντάξεων και των μισθών ενδέχεται να επεκταθεί το επόμενο έτος, οι υψηλές συντάξεις μπορεί να μειωθούν και σχεδιάζεται η αντικατάσταση μόνο του 20% των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως τα μέτρα θα είναι πειστικά για τους επενδυτές και θα αποφέρουν μικρότερα κόστη δανεισμού. «Είμαστε επικεντρωμένοι στα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ και το ΔΝΤ και αναμένουμε οι προσπάθειές μας να αναγνωριστούν από τις αγορές ώστε τα spreads να αρχίσουν να υποχωρούν ξεκινώντας από φέτος», δήλωσε ένας από τους δύο. (ξεχάσατε να αναφέρετε τον Τοτό)

«Το 2011, πρέπει να εκδώσουμε λίγο λιγότερα από 5 δισ. ευρώ σε μακροπρόθεσμο δανεισμό. Αυτό θα είναι το μεγάλο τεστ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την υπογραφή του πακέτου διάσωσης το Μάιο, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις αγορές μόνο μια φορά τον Ιούλιο με τη δημοπρασία ομολόγων 13 και 26 εβδομάδων ως μέρος επανεπένδυσης ομολόγων, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών 52 εβδομάδων.

«Παραδέχομαι ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τις αγορές πως θα βγούμε από αυτή την κρίση αλώβητοι», ανέφερε ένας εκ των δύο στελεχών.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε».sengihnampakgigi
των Costas Paris και Nick Skrekas στο capital

Ανέκδοτο: Μία πανέμορφη γυναίκα τρέχει έξαλλη στο αστυνομικό τμήμα και παρακαλεί τους αστυνομικούς να την πάνε σπίτι της.

- "Τι συμβαίνει;" ρωτά ο αξιωματικός υπηρεσίας.

- "Είναι ένας Νεοδημοκράτης στην είσοδο της πολυκατοικίας και απειλεί ότι θα με γ..... λέει."

Ο αστυνομικός ταράζεται και την ρωτά:

- "Μα καλά πως ξέρετε ότι είναι Νεοδημοκράτης αυτός που σας απειλεί;"

- "Αν ήταν πασοκτζής θα το είχε κάνει ήδη λέει εκείνη.gelakguling

ΑΠΟ apneagr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

•Το 1996-97 η πολιτεία με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους χρηματοδοτεί την μετατροπή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ σε ΛΙΜΑΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ που θα έβαζε την περιοχή και την δυτική Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
•Το 2007 η ιδιοκτήτρια εταιρία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ επιχειρεί να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού την εταιρία EDISON με σκοπό την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα. Την επένδυση ακυρώνει ο ξεσηκωμός του λαού της περιοχής.
•Το 2010 οι νέοι ιδιοκτήτες / Τραπεζίτες της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ και η σημερινή κυβέρνηση, επιχειρούν από κοινού να εγκαταστήσουν “παράνομα” και σε πείσμα της βούλησης της τοπικής κοινωνίας και εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας1100MW με πρώτη ύλη το L.P.G με υψηλούς δείκτες ρίπων και επικινδυνότητας .
•ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
•ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!!
•ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.

Related Posts with Thumbnails