Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα του Στυλιανίδη και οι «πράσινες» μπίζνες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

«Πράσινες» business ήθελε να κάνει η προηγούμενη, διορισμένη από τη ΝΔ, διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ίδρυσε κοινή εταιρεία, την Post Bank Green Institute ΑΕ, με έναν ιδιώτη (50%-50%). Επέλεξε για συνέταιρο τον Κυριάκο Γριβέα, μέσω του νομικού προσώπου C&C International, χωρίς όμως να το ανακοινώσει ως ώφειλε και χωρίς να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε άλλους πιθανούς υποψήφιους.

Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, έλαβε απόφαση για την ίδρυση τριών θυγατρικών....

Η μία εξ αυτών συστάθηκε άμεσα τον Αύγουστο (οι άλλες δύο δεν έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα) και έλαβε την επωνυμία Post Bank Green Institute ΑΕ, για να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ήταν 500.000 ευρώ με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να ορίζεται σε 50%!!!
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Στο διοικητικό συμβούλιο του «πράσινου ινστιτούτου» (Green Institute) βρέθηκε ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού ΑΕ (διορίστηκε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά). Ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθώς επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Εναλλακτική Ενέργεια ΑΕ. Την θυμάστε; Είναι η εταιρεία που ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ξυλαγανή!!!
Τυχαίο;;; Δε νομίζω!!!

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails