Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ "

Ακόμη και ο γράφων κόντεψε να πιστέψει , κάποια στιγμή , οτι οι σημερινοί πολιτικοί είναι ευφυέστεροι απο τον λαουτζίκο .

Ποιά είναι τα επιχειρήματα υπέρ της ευφυϊας των πολιτικών ;



1) Αν και είναι επιβλαβείς για τους ψηφοφόρους τους , τους πείθουν ( τους ψηφοφόρους ) να τους ψηφίσουν !


2) Για να φθάσουν τόσο ψηλά έκαναν πολλές σοφές επιλογές στη ζωή τους ......


Απαντώ στο πρώτο επιχείρημα : Αν βοηθάνε τα τηλεοπτικά κανάλια , όχι μόνο ο Πάγκαλος αλλά και ο οποιοσδήποτε καραγκιόζης μπορεί να εκλεγεί !


Απαντώ στο δεύτερο επιχείρημα : Δεν έκαναν ΠΟΛΛΕΣ επιλογές . Έκαναν ΜΙΑ και μοναδική : Προσκύνα τον δυνατότερο !

Ένας απλούστατος κανόνας . Τόσο απλός που ΜΟΝΟΝ ΒΛΑΚΕΣ θα τον ακολουθούσαν ! Όταν μια κατάσταση γεράσει ο ξύπνιος το αντιλαμβάνεται . Παλεύει για να φέρει το καινούργιο στο προσκήνιο . Το καινούργιο όμως είναι ακόμη αδύναμο . Ο βλάξ δεν αντιλαμβάνεται τίποτα . Δεν βλέπει τί φέρνει το μέλλον . Εξακολουθεί να προσκυνά το παλαιό διότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ! Ο,τιδήποτε άλλο του φαίνεται δαιδαλώδες .

Η οικογένεια Πάγκαλου απο την Κέα αυτό μόνο γνωρίζει να κάνει εδώ και τέσσερις αιώνες . Υπηρέτες ( πρέσβεις λεγότανε ) , με το αζημίωτο , μια των Ρώσων , μια των Γάλλων στην Ελλάδα προ του 1821 . Τώρα μην φαντασθείτε οτι σαν υπηρέτες των Ευρωπαίων συνωμοτούσαν εναντίον των Τούρκων . Δεν νομίζω .Και με τον ντόπιο πασά καλά θα τα είχανε . Κάνανε καμμιά επανάσταση σαν τον Διονύσιο τον Σκυλόσοφο ; Χάσανε κάποιο μέλος της οικογένειας απο τούρκικη κρεμάλα ; Οχι βέβαια ! Όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι επανεστάτησαν , κάποιος Πάγκαλος πολέμησε τους Τούρκους στην Αθήνα και παρ΄ όλο που ήταν κατά πολύ υποδεέστερος του Νικηταρά και του Μακρυγιάννη , ανταμείφθηκε πολύ πιο πλούσια . Ηξερε καλά το μυστικό : "Λέγε ΝΑΙ στον εκάστοτε δυνατό" . Οι επαναστάσεις για να αποκτήσουμε Σύνταγμα γίνονται απο Μακρυγιάννηδες .
Πάγκαλους δεν θα βρείτε σε τέτοια "ρομαντικά" εγχειρήματα . Αυτοί είναι "ρεαλιστές" ( γράφεται και "ρεαληστές" ! ) .

Λοιπόν , όλοι εμείς οι επαναστάτες του Ελληνοπρεπούς χώρου θα μπορούσαμε εύκολα να μιμηθούμε τους Πάγκαλους . Δεν είναι δύσκολο για εμάς . Ξέρουμε ακόμη και να γράφουμε ! Για τους Πάγκαλους δεν είναι σίγουρο .
Εμείς βλέπουμε το παλιό , το φθαρμένο , το ετοιμόρροπο . Αρνούμαστε να το υπηρετήσουμε . Προετοιμάζουμε τον δρόμο για το καινούργιο , το υγιές .

Υπάρχει ένας απλός κανόνας για να εντοπίσεις τον βλάκα πολιτικό : Δεν γράφει !
Ζούμε σε εποχή ταραγμένη . Προβλήματα πλήθος που αναζητούν λύσεις .
Βλέπω απλούς πολίτες να πληρώνουν απο την τσέπη τους και να εκδίδουν βιβλία με προτάσεις . Έχουν κάποια λύση να προτείνουν ! Μόνο οι κάθε είδους Πάγκαλοι εντός Βουλής δεν γράφουν ! Δεν έχουν τίποτα να προτείνουν ! Δεν ξέρουν που βρίσκονται και τι τους γίνεται ! Σκόρπιες αερολογίες μόνο σε φυλλάδες του καθεστώτος . Και αυτές άλλος τις συνέθεσε . Αυτοί μόνο το όνομά τους πρόσθεσαν ( όπως με το περιβόητο βιβλίο του Σημίτη ! ) .
Δεν αισθάνονται τη φλόγα να πούν τίποτα . Διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ μέσα στο κεφάλι τους τίποτα . Αν είχαν θα τους έκαιγε . Θα πλήρωναν απο την τσέπη τους για να διαδώσουν τις ιδέες τους !


21 Αυγούστου 2010


Υ.Γ Ιδού η ιστορία της οικογένειας Πάγκαλου :
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8292.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails