Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Πιστέυετε κ.Παπανδρέου ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα;

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δική του ιστοσελίδα, την www.papandreou.gr. Σε αυτή και συγκεκριμένα στο βιογραφικό του, έχει και τη συμμετοχή του σε διάφορες οργανώσεις (από αυτές που πρέπει να είναι ενταγμένος κάθε σώφρων άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει). Στο τμήμα “Άλλες δραστηριότητες”, ο κ.Παπανδρέου μας πληροφορεί ότι …

είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Helsinki Citizens Assembly, ελληνιστί ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ.
Δείτε την εικόνα και κάντε κλικ στο σύνδεσμο www.papandreou.gr
Η οργάνωση αυτή και η σχέση της με το Ουράνιο Τόξο / Vinozito

Το Ουράνιο Τόξο, είναι ένα ασήμαντο μικρό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα, που εκπροσωπεί κατά την άποψή του, μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσων) της βόρειας Ελλάδας, που πιστεύουν ότι δεν είναι Έλληνες το γένος (δικαίωμά τους), αλλά “εθνικά Μακεδόνες” (αυτό δεν είναι δικαίωμά τους, επειδή απλά υπάρχουν Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες). Βασικός στόχος του κόμματος είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Στον σκοπό τους αυτό, όπως φαντάζεστε, βρήκαν υποστήριξη από ΜΚΟ που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικώς.....Στις 14 Οκτωβρίου 1997 έγινε η περίφημη δίκη των “τεσσάρων” του κόμματος στη Φλώρινα. Η ιστορία εν συντομία έχει ως εξής : Τέσσερα στελέχη του κόμματος ανήρτησαν ένα πανό στα Ελληνικά και στα ‘’ΣλαβοΜακεδονικά’’ έξω από τα γραφεία τους στη Φλώρινα. Υπήρξε αντίδραση Φλωρινιωτών τότε και προκλήθηκαν επεισόδια.

Πριν την διεξαγωγή της δίκης έπιασαν δουλειά οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μια απ’ αυτές ήταν και η Helsinki Citizens Assembly ‘’ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ’’ που υπερασπίσθηκε σθεναρά τη ανύπαρκτη ”μακεδονική μειονότητα” της Ελλάδος κατά τα γραφόμενα τους, παρ’ όλο που τέτοια έννοια δεν υπάρχει, ούτε βεβαίως υπήρχε τότε, στο διεθνές δίκαιο, ούτε θα υπάρξει ποτέ. Προσοχή: δεν λέμε ότι δεν υπάρχει μειονότητα, αυτό είναι δικό τους θέμα, ανάγεται στα ατομικά δικαιώματα, αλλά πολύ απλά ότι αυτή η μειονότητα δεν είναι μακεδονική, γιατί μακεδονική μειονότητα στη Μακεδονία, δεν γίνεται !

Οι Μ.Κ.Ο. λοιπόν εξέδωσαν Δελτία Τύπου κινητοποιώντας της επιμέρους κοινότητες του Ελσίνκι διεθνώς και ζητώντας βοήθεια. Αυτές βεβαίως ανταποκρίθηκαν και σύσσωμοι μαζί με τον Συνασπισμό της Αριστεράς εξέδωσαν φαρμακερές ανακοινώσεις εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης που “δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα” όπως έγραφαν τότε!

Ανάμεσα στις ΜΚΟ που συντάχθηκαν με την άποψη του “Ουράνιου Τόξου” και εξέδωσαν Δελτίο Τύπου ήταν και η Helsinki Citizens Assembly, ιδρυτικό μέλος της οποίας υπήρξε ο κ.Παπανδρέου. Η ανακοίνωσή της υπογράφεται από τον Josh Kaldor – Robinson, μεταφράστηκε στα ελληνικά από το “Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” και βρίσκεται ανηρτημένη εδώ: http://www.greekhelsinki.gr/greek/pressrelease/11-10-97.html.

Βεβαίως μπορεί να μην ήταν εις γνώσιν του σημερινού πρωθυπουργού, μπορεί να μην ερωτήθη τότε ο ίδιος, μπορεί να μην είναι σύμφωνος σήμερα.
Όμως θα πρέπει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, να κάνει αυτό που έκανε ο προηγούμενος Πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα “δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα”. Δείτε το εδώ
Απλά πράγματα.

το θέμα επιμελήθηκε το 29-26 blog

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails