Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μόλις 2.000 μετανάστες θα ψηφίσουν στην Αθήνα...έως 7.000 σε όλη τη χώρα!


Άκαρπες οι προσπάθειες των κυβερνόντων...!
Βορειοηπειρώτες, Αλβανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου Αθηναίων.

Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων έληξε στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ομογενών αλλά και των μεταναστών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έφθασε τις 17.000 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν το δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους 190.000. Από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αιτήσεις κατέθεσαν επισήμως οι 11.600 και τουλάχιστον 5.400 δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφού υπάρχουν προβλήματα με τη συγκέντρωση στοιχείων και εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα.....


Ετσι, εκτιμάται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τα στοιχεία, ότι τελικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν 6.000-7.000 άτομα. Στον Δήμο της Αθήνας από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής ως και την περασμένη Τρίτη στους εκλογικούς καταλόγους ενεγράφησαν 2.227 άτομα. Οι 400 από αυτούς φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με ορισμένα έγγραφα και τελικά θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων.

Από "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails