Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Έχουμε άδικο για τους λαθρομετανάστες;


Γράφει η Ιδεοπηγή.
Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα.
Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.

Πολλοί κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους σαν φασίστες-εθνικιστές και οι διαμαρτυρόμενοι ανταποδίδουν στους κατηγόρους τους τα επίθετα «προδότες», ψευτοκουλτουριάρηδες, νεοταξίτες και πάει λέγοντας. Ας δούμε με όση περισσότερη ηρεμία μπορούμε τα...

πράγματα. Κατ’ αρχή κανένας Έλληνας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε με ποιόν να τα βάλω σήμερα; Α! βρήκα θα τα βάλω με τους λαθρομετανάστες. Η ύπαρξη μικρού αριθμού ξένων στη χώρα παλιότερα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και κανένας δεν διαμαρτυρόταν μάλιστα πολλοί είχαν συνάψει φιλικές σχέσεις με τους ξένους και σε πολλές περιπτώσεις τους βοήθησαν σε ότι είχαν ανάγκη.....


Πριν όμως λίγα χρόνια με την επέλαση των Αλβανών πρώτα και τα μιλεούνια Πακιστανών, Αφγανών, Ινδών, Μπαγκλαντέζων και τελειωμό δεν έχει τα προβλήματα οξύνθηκαν. Ποιος περνάει απ’ τους μικρούς δρόμους του κέντρου σήμερα μετά το σούρουπο και δεν κινδυνεύει να τον ληστέψουν ή να τον ξυλοφορτώσουν; Η πορνεία, τα ναρκωτικά και πάσης φύσεως μικρή, μεσαία ή σκληρή εγκληματικότητα έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων
αφόρητη.

Σε μερικά χωριά όπου ο αριθμός των ξένων είναι μεγάλος συνεχώς δημιουργούνται προβλήματα. Πριν λίγο καιρό στη Νέα Μανωλάδα του νομού Ηλείας οι αλλοδαποί μάχονταν μεταξύ τους επί ώρες με ότι είχαν, μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα κτλ. Υπήρξαν και τραυματίες. Επειδή επισκέφτηκα την περιοχή το καλοκαίρι οι κάτοικοι μου δήλωσαν ότι νύχτα στα χωράφια και στο δάσος φοβούνται να πάνε. Αν χρειαστεί να κάνουν κάποια δουλειά νύχτα παίρνουν και το δίκαννο μαζί τους για ασφάλεια. Οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν το βράδυ γιατί φοβούνται.
Είναι κατάσταση αυτή;

Η πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.
Αν δεν μπορεί να το λύσει είναι βέβαια κακό για τους πολίτες αλλά αν δεν θέλει; Κανένας Έλληνας δεν είναι ρατσιστής ούτε ξενόφοβος αλλά η σημερινή τραγική κατάσταση τον έχει αγριέψει και με την οικονομική πίεση που δέχεται υπάρχει πιθανότητα να συμβούν άσχημα γεγονότα που θα μας διασύρουν διεθνώς και θα δώσουν την ευκαιρία στους καραδοκούντες «φίλους» γείτονές μας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Νομίζω ότι χωρίς υστερίες και εκατέρωθεν κατηγορίες πρέπει να φροντίσουμε για τον επαναπατρισμό όσων δεν είναι νόμιμα στη χώρα μειώνοντας αλλοδαπούς σε ανεκτό αριθμό για την Ελληνική κοινωνία με επακόλουθο όσοι μείνουν να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα και οι Έλληνες να νοιώσουν ασφάλεια στη χώρα τους.

Αν κάποιος πάει να δει σε τι τραγικές συνθήκες διαβιώνουν οι αλλοδαποί ειδικά στα χωριά όπου δεν υπάρχουν περισσευούμενα σπίτια θα συμφωνήσει με την επαναπροώθηση των αλλοδαπών στις πατρίδες τους. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μισούν ούτε θέλουν το κακό των λαθρομεταναστών αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα σύντομα. Ο θεός να μας βοηθήσει.

ΑΠΟ EPIRUS GATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails