Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νταβούτογλου: «Να ακολουθήσει η Κύπρος το παράδειγμα της Ελλάδας»


ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Προτιμά την Αθήνα από την Λευκωσία...!
Ικανοποιημένος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εμφανίστηκε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε τυχαία συνάντησή του με Έλληνες δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το κτίριο του ΟΗΕ, όπου συνεχίζεται η Σύνοδος για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας....


Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο, ενώ σε ερώτηση για το Κυπριακό επισήμανε: "Έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα". Βάζοντας μάλιστα και την οικονομική διάσταση, υπογράμμισε πως "αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα».
Στην παρατήρηση ότι "πρέπει να κάνετε κάτι στο Κυπριακό", ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έριξε το μπαλάκι στη Λευκωσία, συστήνοντας στην Κύπρο «να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας» : "Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον, αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και τη φορά αυτή πουν "ναι" στην ειρήνη θα προχωρήσει το Κυπριακό".
Ο γιός του Οζάλ αποκαλύπτει
Στο μεταξύ, σοκ έχουν προκαλέσει στην τουρκική κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις του Αχμέτ Οζάλ, γιου του αποθανόντος Προέδρου για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του το 1988.
Σύμφωνα με τον Αχμέτ Οζάλ, οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ποιοι ευθύνονταν για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του Προέδρου την ώρα που ήταν στο βήμα και μιλούσε στο Συνέδριο του Κόμματος του στις 18 Ιουνίου 1988. Είχαν αναφέρει στον Πρόεδρο τρία ονόματα, αλλά εκείνος δεν θέλησε να προβεί σε καμία ενέργεια σε βάρος των ενόχων , για να μην προκληθεί αναταραχή στη χώρα. Ένας από τους σχεδιαστές της απόπειρας ήταν ο Στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την εποχή εκείνη .
Ο Στρατηγός. που αποστρατεύτηκε αμέσως μετά την απόπειρα, ήταν εκείνος που οργάνωσε το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης το 1955. Το έγκλημα αυτό το ομολόγησε ο ίδιος σε συνέντευξη του και ανερυθρίαστα το χαρακτήρισε μια «άκρως επιτυχημένη επιχείρηση της υπηρεσίας ειδικού πολέμου», στην οποία υπηρετούσε την εποχή εκείνη.
Ο Αχμέτ Οζάλ ζήτησε να ανοιχτούν τα Αρχεία της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι της απόπειρας εναντίον του πατέρα του.
Στις ΗΠΑ για το PKK ο αρχηγός της ΜΙΤ
Την ίδια ώρα λύθηκαν τα ερωτηματικά που προέκυψαν λόγω της απουσίας του Αρχηγού της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν από την έκτατη σύνοδο κορυφής για την τρομοκρατία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Άγκυρα.
Αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Φιντάν βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου έχει επαφές με αξιωματούχους της CIA και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας, για την πάταξη της τρομοκρατίας.
Ένα από τα βασικά θέματα που συζητούνται, όπως γράφει η «Τζουμχουριέτ», είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν των συνόρων , στα εδάφη του Β. Ιράκ, για την καταστροφή των στρατοπέδων του ΡΚΚ.


Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails