Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η κλοπή του χρυσού της Ελλάδος


Η υπόθεση «ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» είναι η μεγαλύτερη ΛΗΣΤΕΙΑ στη νεότερη ιστορία της χώρας
Η «κρυφή» εκποίηση μιας κολοσσιαίας ιδιοκτησίας με μεταλλευτικό πλούτο, η μεγαλύτερη λήστευση του δημοσίου χρήματος, και το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας χρυσοφόρου γης και περιουσίας. Διότι μιλάμε για κοιτάσματα με χιλιάδες τόνους χρυσού, από την Χαλκιδική μέχρι την Θράκη.....


Η υπουργός οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη πρόσφατα βρέθηκε με τον Γ. Μπόμπολα στο γραφείο του όμως το ερώτημα που τις κάνουμε είναι σαφές! κ. Κατσέλη στις 10 Δεκεμβρίου 2008 μας έστειλε μπουγιουρντί η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. και ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση αν ο Ελληνικός χρυσός Α.Ε. πουλήθηκε στον Μπόμπολα έναντι 11 εκ. ευρώ(με έμμεσο τρόπο) ενώ οι Ευρωπαίοι αποτίμησαν το κόστος 408εκ. ευρώ!
Χάθηκαν δηλαδή για το Ελληνικό δημόσιο κοντά στα 400 εκ. ευρώ και παρεμβαίνει η Ε.Ε. για να ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ την Ελλάδα. Πρόκειται για την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. πίσω από την οποία υπάρχει ο Ακτωρας, δηλαδή οι κ. Μπόμπολας και Κούτρας. Την υπογραφή είχε βάλει το 2003 ο Χ.Πάχτας.
Αντιγράφουμε από το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ
“Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οδηγείται πάλι η Ελλάδα, αυτή τη φορά για τους χειρισμούς που έχουν γίνει την περίοδο 2003-2008 σχετικά με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει στο υπουργείο Οικονομίας προθεσμία ενός μηνός να της εξηγήσει γιατί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάστηκαν από την ΤVΧ Ηellas στο ελληνικό Δημόσιο αντί 11 εκατ. ευρώ και γιατί το ελληνικό Δημόσιο την ίδια ημέρα τα πούλησε μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στην ίδια τιμή των 11 εκατ. ευρώ. Υπάρχει όμως και ένα τρίτο ερώτημα: Γιατί η τιμή πώλησης στην Ελληνικός Χρυσός έγινε αντί τιμήματος 11 εκατ. ευρώ, ενώ έξι μήνες αργότερα η αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων ήταν 408 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37 (!) φορές παραπάνω; Επίσης, γιατί έγινε μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως προβλέπεται για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις;
Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί εξηγήσεις από το υπουργείο Οικονομίας γιατί κατά τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας προβλεπόταν απαλλαγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός από την υποχρέωση καταβολής του φόρου μεταβίβασης ή οιουδήποτε άλλου φόρου, αλλά και ποιος αποφάσισε ότι η αγοράστρια εταιρεία θα καταβάλει μειωμένες δαπάνες για τις αμοιβές δικηγόρων και συμβολαιογράφων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήλεγξε αν όλα τα ανωτέρω είναι παράνομα, ενώ έχει καταλήξει ότι πρόκειται για παράνομη κρατική ενίσχυση
Η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έγινε ως εξής:
Με το 22137/12.12.2003 συμβολαιογραφικό έγγραφο της συμβολαιογράφου Αθηνών Ιωάννας Γαβριέλη-Αναγνωσταλάκη “το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας TVX HELLAS A.E. ως έχει και ευρίσκεται περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο”.
Με το αμέσως επόμενο συμβόλαιο, το 22138/12.12.2003 της συμβολαιογράφου Αθηνών Ιωάννας Γαβριέλη-Αναγνωσταλάκη “το Ελληνικό Δημόσιο πωλεί και μεταβιβάζει, εκχωρεί, παραχωρεί και παραδίδει στην Αγοράστρια ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., εδρεύουσα στο Χαλάνδρι Αττικής το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας TVX HELLAS A.E.”.
Οι δυο αυτές συμβάσεις κυρώθηκαν με το Νόμο 3220/2004 (ΦΕΚ 15Α’/28.01.2004). Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και είναι αδιαμφισβήτητα. Η νομιμότητα της μεταβίβασης ελέγχεται αυτή τη στιγμή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. αφορά την μεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεμμάτων ολοκλήρου σχεδόν της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της με την σύμβαση που έγινε με το ελληνικό δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή επεισοδιακά τον Ιανουάριο του 2004.
Στην σύμβαση μεταβίβασης Ν.3220/2004, ΦΕΚ 15Α΄/ 28.1.2004, στο άρθρο 3, με τίτλο: «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» και στις σελ. 350-351, σαφώς ορίζεται ότι η μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. «δικαιούται να ενεργεί χωρίς νέες άδειες γεωτεχνικές και μεταλλευτικές έρευνες εντός των ορίων των μεταβιβαζομένων παραχωρήσεων και μισθώσεων μεταλλείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεταλλευτικού Κώδικα και Κώδικα Μεταλλευτικών Λατομικών Έργων (ΚΜΛΕ)».
O Υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας στη συνεδρίαση της Βουλής της 8.1.2004 που κύρωσε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με την TVX και τη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (Ν.3220/2004) ειπε
«Μεταβιβάζουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο Νέο Επενδυτικό Σχήμα, με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε δύο ενότητες. Την EUROPEAN GOLDFIELDS με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα με διεθνείς τράπεζες όπως η ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα Η δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία GLOBAL MINERAL RESOURCES… Το Ελληνικό σχήμα αποτελείται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με επικεφαλής τις ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Ο μεταλλειολόγος Δημήτρης Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια.
Η σύνθεση της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», περιλάμβανε τον περιβόητο κ. Frank Timic, που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών! Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» ο κ. Δημήτριος Κούτρας και η μετοχική σύνθεση της εταιρίας η εταιρία Paneuropean Goldfields με ποσοστό 65% και η εταιρία ΑΚΤΩΡ με 35%.Η εταιρία Paneuropean Goldfields έχει μετόχους τον κ. Frank Timic με ποσοστό 18%, ενώ το υπόλοιπο 82% ανήκει στους εξής μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους: Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morley Fund Management και άλλους μικρομετόχους.
Με τον Ν.3220/2004, το ελληνικό δημόσιο απάλλαξε την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ακόμα και από τους οποιουσδήποτε φόρους μεταβίβασης και λοιπούς φόρους (συμπεριλαμβανομένου και του φόρου εισοδήματος λόγω υπεραξίας, τέλη, τέλος χαρτοσήμου, εισφορά δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του δημοσίου).
Ο Δημήτριος Κούτρας, Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της ΑΚΤΩΡ με 59.990 ευρώ λαμβάνει 5.999 μετοχές.
* Ο Γεώργιος Σωσσίδης, επίσης στέλεχος της ΑΚΤΩΡ, με …10 ευρώ λαμβάνει μία (1) μετοχή!!!
Στις διαδοχικές μεταβιβάσεις ποσοστών ιδιοκτησίας που έγιναν στο διάστημα Φεβρουάριος 2004-Ιούλιος 2007, από την ΑΚΤΩΡ στην EG, από την ΑΚΤΩΡ στη GLOBAL MINERAL RESOURCES (GMR), από τη GMR στην EG και από το Δημήτρη Κούτρα στην EG , οι «επιχειρηματίες» που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για να αποκτήσουν τη μισή Χαλκιδική έβγαλαν συνολικά 89,7 εκατ. ευρώ και το 19,9% της EUROPEAN GOLDFIELDS (άλλα $178 εκατ.)! Ποια είναι λοιπόν σήμερα η μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και άρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Μεταλλείων Κασσάνδρας; Μια έρευνα στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, απέδωσε τα πιο κάτω χαριτωμένα ευρήματα: * Το 100% των ακινήτων και των 317.000 στρεμμάτων των Οριστικών Παραχωρήσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, είναι καταχωρημένα στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.
* Το καταστατικό/σύσταση εταιρείας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν έχει τροποποιηθεί από το αρχικό του 2003 που ήδη αναφέραμε. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στη EUROPEAN GOLDFIELDS που κατέχει (;) το 95% των μετοχών…
* Νέα ακίνητα που αγοράστηκαν το 2006 και το 2007 στην περιοχή Στρατονίκης-Στρατωνίου, αγοράστηκαν με το ίδιο καταστατικό και έχουν μεταγραφεί στην αυτή μερίδα.
Που είναι το κόλπο grosso;
Η μπάλα μεταβιβάσθηκε φαλτσαριστά σε δυο κατά 100% θυγατρικές της EUROPEAN GOLDFIELDS: την EG MINING (Netherlands) B.V. και την EG GREECE B.V.
Οι δυο θυγατρικές, Ολλανδική και Ελληνική, στήθηκαν για δυο λόγους:
1. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκονται στη Χαλκιδική και η Χαλκιδική είναι χαρακτηρισμένη «παραμεθόριος περιοχή». Η EG είναι Καναδική εταιρεία και δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ακινήτων και Οριστικών Παραχωρήσεων Μεταλλείων σε παραμεθόριο περιοχή, παρά μόνο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
2. Η EG ως εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εταιρεία δεν μπορεί να πάρει ενισχύσεις ή επιδοτήσεις ή να έχει ευεργετήματα αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών.
Πηγές
http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/10/29/hristodoulos/#more-3756
http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=710:2010-03-23-13-32-18&catid=40:2009-07-27-00-16-54&Itemid=69


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails