Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεχειλίζει ο Έβρος από λαθρομετανάστες

Σε κύρια πύλη εισόδου παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα έχει μετατραπεί ο Έβρος. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε η Frontex στο Αιγαίο απέτρεψε τα κυκλώματα να διοχετεύουν τους παράνομους μετανάστες στα νησιά και να προτιμούν την περιοχή του Έβρου, απ’ όπου από τις αρχές του 2010 έχουν εισέλθει στη χώρα περισσότεροι από 14.000 λαθρομετανάστες.....



Σύμφωνα με αναφορά που έχει αποστείλει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Έβρου, Ελένη Τσιαούση, στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με το 2009 παρουσιάζεται αύξηση της εισόδου των λαθρομεταναστών κατά 313,8% τον Μάιο, κατά 398,8% τον Ιούνιο, και κατά 388,6% τον Ιούλιο.
Μόνο τον Ιούλιο του 2010 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας συνελήφθησαν 3.727 μετανάστες, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός τον Ιούλιο του 2009 ήταν μόλις 331. Το πρόβλημα τείνει να γίνει εκρηκτικό και ήδη ακούγονται «επίσημες φωνές» να ζητούν να ασφαλισθούν τα χερσαία περάσματα με συρματόπλεγμα!!!
Οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Αυτό που γνωρίζουν πια όλοι, αρχές και πολίτες, είναι πως οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες δεν κρύβονται πλέον, αλλά αναζητούν οι ίδιοι τις αστυνομικές αρχές για να παραδοθούν και να πάνε στους χώρους υποδοχής, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Το πρόβλημα διογκώνεται από την έλλειψη χώρων υποδοχής, αλλά και τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες επανεισδοχής των μεταναστών, επικαλούμενη τυπικούς λόγους. Πρόσφατα 32 μετανάστες εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Έβρο και δεν τους παραλάμβαναν από την πλευρά της Τουρκίας με τη δικαιολογία ότι είναι μετανάστες που θέλουν να μπουν παράνομα στη χώρα τους!
Η δύναμη των συνοριακών φυλάκων στον Έβρο είναι 400 άτομα. «Έχουμε φτάσει στα όριά μας», μας λέει ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου. «Οι συνθήκες στους χώρους υποδοχής των μεταναστών είναι απαράδεκτες. Στο Τυχερό ο χώρος υποδοχής είναι πρώην σιταποθήκη».

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails