Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σε αναμονή 26 δισ. ευρω λόγω... βιογραφικών

Μαξίμου και Λούκα μπλέξαν τις γραμμές τους για τον γραμματέα που θα διαχειριστεί το ΕΣΠΑ

Νέα παρέμβαση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χθες  στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. για το ΕΣΠΑ. Ο Χρήστος Παπουτσής προέτρεψε την κυβέρνηση να εντείνει τους ρυθμούς της στην  υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων
Στη γραφειοκρατία των... Βρυξελλών αποδίδει τώρα η κυβέρνηση την καθυστέρηση στον διορισμό του γενικού γραμματέα που θα διαχειριστεί το ΕΣΠΑ και άλλων τριών γραμματέων του υπουργείου Οικονομίας, ενώ πυρά για το ίδιο θέμα δέχτηκε χθες και από το εσωτερικό της, με τον Χρήστο Παπουτσή να ζητεί επιτάχυνση των διαδικασιών.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. για το ΕΣΠΑ, αφού άσκησε έντονη κριτική στη Ν.Δ. για την κατάσταση στην οποία έφερε τη χώρα, παρατήρησε πως «πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματά μας για να μη χάσουμε το τρένο», ενώ συμφώνησε με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, λέγοντας: «Καλά κάνετε και κρούετε τον κώδωνα του κινδύνου. Χρειάζονται νέες προτεραιότητες, νέοι προσανατολισμοί». Σύμφωνα με πληροφορίες, τη νευραλγική θέση διεκδικούν δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, αμφότεροι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι όμως επικαλούνται εμπλοκές στη σχέση τους με την Κομισιόν, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα για να τρέξουν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να διαχειριστούν κονδύλια ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.....



Καραμπόλες
Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι το θέμα θα έχει κλείσει το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας και αναλόγως με το ποιο πρόσωπο θα επιλεγεί, θα οριστούν και οι υπόλοιποι δύο γραμματείς στο υπουργείο της κ. Λούκας Κατσέλη, διότι «μπορεί να υπάρξουν καραμπόλες».

Είναι γεγονός ότι την καθυστέρηση για τον ορισμό γενικού γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης είχε παραδεχτεί προσφάτως και ο Πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, υπονοώντας ουσιαστικά ότι σ΄ αυτήν την περίπτωση, ίσως ο μηχανισμός θα έπρεπε να κινηθεί πιο γρήγορα. Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι η καθυστέρηση στην κάλυψη αυτής της κρίσιμης θέσης οφείλεται στο ότι η υπουργός Οικονομίας επέστρεφε όλες τις προτάσεις που της είχαν υποβληθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, προβάλλοντας ως καταλληλότερη τη δική της, που δεν ήταν άλλη από τον επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και έμπειρο στα κοινοτικά θέματα Γιάννη Δρυμούση. Στην περίπτωση που τοποθετηθεί ο γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ θα καλυφθούν και οι θέσεις του ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, του ειδικού γραμματέα Ψηφιακής Σύγκλισης, αλλά και του κεντρικού γενικού γραμματέα του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails