Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ"



Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται εύγλωττα, στον στιλπνό ενδυματολογικό κώδικα και το επιμελώς ατιμέλητο, «τρέντυ», ντύσιμο του ψευδεπίγραφου επαναστάτη και νυν, αρχηγού κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι εκπροσωπεί τη νεοπλουτίστικη «νομενκλατούρα», «βελούδινων εξεγερμένων», διαφάνηκε ότι την πρώτη μέρα μετά την, πανθομολογουμένως, πανηγυρική εκλογή του προσήλθε, ταπεινά και σεμνά στην Κουμουνδούρου, στα γραφεία του κόμματος, φιλοδοξώντας να απωλέσει το χλιδάτο ψυμιθίωμα των ομολόγων του, των άλλων αρχηγών κομμάτων.
Εξ’ ου και με υπερεκχειλίζουσα ευπρέπεια, εισήλθε στα γραφεία σταθμεύοντας την πάμφθηνη και αντικαπιταλιστική και φιλολαϊκή συνάμα BMW (πολυτελής μηχανή). Διαμήνυσε σαφώς και διαπρυσίως την καθίδρυση νέων ηθών: αντικυβερνητικών, αντικομφορμιστικών και αντισυμβιβαστικών, αρχής γενομένης από το μέσο μεταφοράς (BMW).....

Ο πολλά υποσχόμενος ηλικιακά νέος, λαϊκός ήρωας ανασκουμπώθηκε, υιοθέτησε το ψευδεπίγραφο προσωπείο της λαϊκής δράσης και ανέχθηκε στανικώς, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να συνομιλήσει με μισθωτούς εργαζομένους, αδήριτη και αναπόδραστη ανάγκη, εφόσον έτυχε να πρεσβεύει το επιτηδευμένο αριστεροφανές ιδεολόγημα. Στη συνέχεια άρχισε το στείρο και παρωχημένο συνθηματολογικό λόγο και περιήγαγε το ναρκισσικό προφίλ του σε κατάλοιπα της μετεμφυλιακής Ελλάδος. Ιδεολογικό απολίθωμα με χαρακτηριστικά γνωρίσματα νεαρής ηλικίας.
Το πολιτικό marketing εδραιώθηκε ως το κυρίαρχο μέσο διαμόρφωσης Επαναστατών χωρίς ΑΙΤΙΑ, απευθυνόμενη σε πνευματικά ευνουχισμένα πρόσωπα, ανδρείκελα, μιας υδαρής μάζας, παντελώς «απολιτίκ» που επινεύνει κραυγάζοντας, συλλήβδην και άκριτα οιοδήποτε άνωθεν επιβεβλημένο, επίδοξο, οιονεί ταγό. Το ιδεολογικό του πλαίσιο, ένα αριστερεπώνυμο συνονθύλευμα, ερειδόμενο σε φληναφολογική κενολογία χωρίς προσανατολισμό και εμπεριστατωμένη κατεύθυνση. Το προϊόν Τσίπρα, δοκιμάστηκε επιτυχώς στις δημοτικές εκλογές και επαναλήφθηκε τώρα, ούτως ώστε η νεανική του λάμψη να εξασφαλίσει δεόντως την καταιγιστική αγοραστική του αξία- αποδοχή.
Είναι γεγονός και συνδέεται αιτιωδώς με το περιρρέοντα γίγνεσθαι: όταν προπαρασκευάζεις μία κοινωνία αποχαυνωμένη και αφιονισμένη στα καταναλωτικά παραισθησιογόνα της τηλεοπτικής ευήθειας, προκύπτει ως αυτόθροη συνέπεια, η ίδια η κοινωνία μετά, να νομιμοποιεί πολιτικά πρόσωπα ως έρμαιη μάζα- άθυρμα, με κριτήρια pop star και με την πάσης φύσεως συνακόλουθη αξιακή υποκουλτούρα. Η πολιτική αξιολόγηση γίνεται με στερεότυπα κλισέ: είναι όμορφος, τυπάς και τα συμπαρομαρτούντα. Μόνιμη δε επωδός του νεότευκτου τούτου ηγέτη ο εκ του ασφαλούς, φραστικός αντιαμερικανισμός. Στην πράξη όμως αλλάζουν άρδην τα πράγματα… (βλέπε ταπεινά και σεμνά ΒMW).
Ο αρχιτέκτονας του μοντέλου Τσίπρα είναι η θεοποίηση του marketing και ο αστικός καθωσπρεπισμός των φενακισμένων επαναστατών με δεξιές τσέπες. Αυτή η ιδιότυπη ασυλία ή η σύληση της κρίσης και της σκέψης υποδηλώνει και το ιδεολογικό πολιτικό βάθρο, που τείνει να διαμορφωθεί.
Αποτελεί αναμφίβολο γεγονός πως επιχειρείται η αναδιάταξη της κεντροαριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ , δεδομένου των συγκυριών, που κυριαρχούν. Αφενός, η ΝΔ εγκλωβισμένη στη σωρεία ετερόκλητων σκανδάλων, ανήμπορη να αντιδράσει δεόντως, αφετέρου δε, το ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά ανερμάτιστο και παρηκμασμένο στη δύνη των διχοστατικών φατριασμών, δείχνει πλήρως αποκομμένο από την τρέχουσα πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου ο κύριος Τσίπρας σφετερίζεται αυτή τη στασιμότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα μετεμφυλιακά σύνδρομα, δηλαδή τη ριζωμένη προκατάληψη του αντιδεξιού «μπαμπούλα». Κατά αυτόν τον τρόπο αυτοτιτλοφορείται ως εναλλακτική πρόταση αλλά δυστυχώς με ένα πολιτικά συγκεχυμένο νεφέλωμα.
Εν τω μεταξύ οι οργανωμένοι μηχανισμοί, φαιάς προπαγάνδας και λάσπης προλειαίνουν το έδαφος αναπαράγοντας φοβίες του παρελθόντος. Η κινδυνολογία περί φασισμού, αντιεθνισμού και ρατσισμού σε συνδυασμό με την κίβδηλη σωτηριολογική ρητορική αποτελεί, εκ των ων ουκ άνευ, μια εύδηλη παρελκυστική τακτική. Στρατηγικός στόχος είναι να καλλιεργηθεί λήθη για τα ανοσιουργήματα των ΗΠΑ και συνακόλουθα για τον αναφυησόμενο ολοκληρωτισμό. Συνιστά το άλλοθι, με δήθεν προοδευτικό ριζοσπαστικό περίβλημα, αλλά κατ’ ουσίαν, με σκοπό να προωθηθούν οι απόψεις της ιδιότυπης πλανητικής δικτατορίας. Εξ’ ου και στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το έθνος, η εκκλησία, η Ιστορία διότι ενισχύουν τον κοινωνικό συνεκτικό ιστό και ενδυναμώνουν το λαϊκό αντιστασιακό φρόνημα στα επείσακτα έξωθεν επιβεβλημένα ιδεολογικά βδελύγματα. Η άσκηση της πολιτικής αυτής είναι συγκεκριμένη και εξυπηρετεί ορισμένες σκοπιμότητες του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, των επιχειρηματιών, μυστικών υπηρεσιών και λοιπών συντεταγμένων διευθυντηρίων.
Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά εκ μέρους των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηλαφητή τοις πάσι. Ποινικοποίηση Ιδεών, ανηλεής διωγμός του διαφορετικού, βάναυση εξουδετέρωση των αντιφρονούντων. Όποιος τολμήσει να αντιτάξει στην ιδεολογική τους αυθεντία προπηλακίζεται, διασύρεται και στιγματίζεται ανεπανόρθωτα.
Κοντολογίς, το φαινόμενο Τσίπρα «Ιανός» με δύο πρόσωπα: εφήμερη μόδα, εμπορική αξία, ταχυδακτυλουργικό πυροτπέχνημα; Ή μία σαφής πολιτική πρόταση με εγγενώς νοθευμένη βάση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails