Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΚΑΠ



Για Σκάνδαλο που πρόκειται να ξεσπάσει σύντομα στη μεγάλη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και θα συσχετιστεί με το πρωθυπουργικό περιβάλλον κάνει λόγο το γνωστό blog nonews.blogspot.com που κάνει λόγο για λαθρεμπόριο τσιγάρων.







Σύμφωνα με τον δημοσίευμα που έχει αναδημοσιευτεί και σε πολλά άλλα έγκυρα blogs, η ΣΕΚΑΠ πραγματοποιεί εικονικές εξαγωγές σε χώρες της βαλκανικής, όπως η Βουλγαρία. Καθώς τα φορτηγά επιστρέφουν στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει η ειδική ταινία των δασμών, τα εκατομμύρια αυτά πακέτα προωθούνται και πωλούνται ως λαθραία σε αγορές με πολύ υψηλή φορολογία στα τσιγάρα, όπως η Γερμανία όπου εντοπίστηκε η απάτη και δόθηκε σήμα στην Interpol και αντίστοιχα στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Στο δημοσίευμα του nonews, γίνεται λόγος για εμπορικό αντιπρόσωπο της ΣΕΚΑΠ στη Βουλγαρία ο οποίος βαρύνεται με καταδικαστικές αποφάσεις για αντίστοιχα αδικήματα.

Τέλος, στο πολιτικό σκέλος του σκανδάλου, συνδέεται η προσωπική φιλία του Προέδρου της Καπνοβιονηχανίας και υποψήφιου Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Νίκου Παππά με τον Πρωθυπουργικό Σύμβουλο Γιάννη Αγγέλου, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή.

ΑΠΟ XANTHIPRESS.GR

ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails