Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΟΜΟΤΕΚΑ






















Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τη νομιμότητα της επιχορήγησης της εταιρείας ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε ανέφερε τα εξής:









Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών παραδέχεται την υπαγωγή της επενδυτικής πρότασης της εταιρείας ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε που αφορά την κατασκευή και εκμετάλλευση του υπόγειου γκαράζ στον δημόσιο χώρο της πλατείας Κύπρου και Πατησίων, στο καθεστώς επιχορήγησης του Ν.3299/2004. Σημειωτέον ότι στο χώρο της πλατείας υπήρχαν δεκάδες αιωνόβια δέντρα, τα οποία θυσιάστηκαν στον «βωμό» του υπόγειου γκαράζ, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Η υπαγωγή αυτή που αποφασίστηκε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στις 16-9-2008 είναι παράνομη και σκανδαλώδης, καθώς την ημερομηνία της απόφασης δεν προβλεπόταν από τον εν λόγω νόμο - ο οποίος τροποποιήθηκε το 2009 με το άρθρο 3 του νόμου 3752/2009 για να επιτραπούν παρόμοιες επιχορηγήσεις - η επιχορήγηση επενδύσεων κατασκευής υπόγειων γκαράζ, που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού).

Η μη τήρηση ούτε των στοιχειωδών προσχημάτων από τον Υπουργό Οικονομίας αποτελεί σκάνδαλο και φανερώνει τις προθέσεις τις κυβέρνησης για τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσα αίτηση κατάθεσης εγγράφων στο Υπουργείο Οικονομίας ώστε να πληροφορηθούμε για το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που αφορούν την ίδρυση σταθμών αυτοκινήτων από την έναρξη ισχύος του Ν.3299/2004 μέχρι σήμερα.

Τέλος απαιτούμε να μην κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ στην πλατεία Κύπρου και Πατησίων και το Υπουργείο Οικονομίας να ανακαλέσει την παράνομη απόφαση επιχορήγησης της ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε.

ΑΠΟ syriza.gr


ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails