Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στη φυλακή οδηγούνται ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο πρώην αντιπρύτανης Παναγιώτης Γετίμης και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι τους (Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, Μιχάλης Παπαδοκωστάκης και Βάσσης Βεϊκόντης) από τους συνολικά δέκα που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και επέβαλε ποινές κάθειρξης από τρεις φορές ισόβια έως δώδεκα έτη σε δέκα κατηγορούμενους για αδικήματα που αφορούν: απάτη, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης στους: Αιμίλιο Μεταξόπουλο 25 έτη, Δημήτρη Κώνστα πρώην πρύτανη 14 έτη, Παναγιώτη Γετίμη 16 έτη, Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο πρώην αντιπρύτανη 14 έτη, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου τρεις φορές ισόβια και 15 έτη που οδηγείται στη φυλακή, Μιχάλη Παπαδοκωστάκη (διοικητικό υπάλληλο) 16 έτη, επίσης στη φυλακή, Βλάσση Βεϊκόντη 15 έτη διοικητικό υπάλληλο, επίσης στη φυλακή, Χαράλαμπο Μπούτσικο, διοικητικό υπάλληλο, 13 έτη, Ιωάννη Γρατσάνη προμηθευτή, 10 έτη και Παναγιώτη Ορφανό, προμηθευτή 12 έτη.

Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Ιωάννης Καπερώνης, η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου Σοφία Καπετανάκη και η υπάλληλος του Παντείου Μαρία Αραπαντώνη.

Στους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι με το σκεπτικό ότι λόγοι συνείδησης δεν του επιτρέπουν να κάνει αποδεκτό το αίτημα, αφού ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν οι πέντε για λόγους υγείας, ενώ αντίθετα έγινε δεκτό των συγκατηγορουμένων τους.

Ο εισαγγελέας έδρας κ. Ι. Αγγελής με την πρότασή του είχε ζητήσει ν' απορριφθεί το αίτημα για όλους τους καταδικασθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2005.

ΑΠΟ www.xfe.gr

ΒΑΡΕΙΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΟΙΝΕΣ ΕΩΣ ΤΡΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ


ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails