Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


«Αμαρτωλό» παρελθόν στη διαχείριση των οικονομικών κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ότι είχε, εκτός της «κομπίνας» των δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς, ο «γαλάζιος» δήμαρχος της Ζακύνθου, Ακης Τσαγκαρόπουλος, που μαζί με τρία ακόμη άτομα κατηγορήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου με σκοπό την καταστροφή των ενοχοποιητικών εγγράφων-αποδεικτικών στοιχείων για το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Οι κυριότερες <<σκοτεινές>> υποθέσεις που εμπλέκεται ο Δήμαρχος είναι οι εξής:

* Υπόθεση εργαζομένων στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3250/04 προσελήφθησαν στο Δήμο Ζακύνθου, και από 16/12/2005 έως 16/6/2006) 21 συνολικά εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και ο δήμος εισέπραξε από το ΥΠΕΣΔΑ το ποσό που αναγράφεται στον απολογισμό του (282.000 ευρώ) οι ανωτέρω ουδέποτε έλαβαν αποδοχές, ουδέποτε εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι στον δήμο και ουδέποτε κατεβλήθησαν οι ασφαλιστικές εισφορές τους προς το ΙΚΑ Ζακύνθου...

* Είσπραξη τελών Δήμου Ζακύνθου: Οπως καταγγέλλει η παράταξη του κ. Μπετίνη, με βάση τα στοιχεία απολογισμών του δήμου, την τελευταία τετραετία εμφανίζεται επίσημα μαύρη τρύπα στην είσπραξη των τελών παρεπιδημούντων, συνολικού ύψους 1.150.000 ευρώ... και ταυτόχρονα δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά οι σχετικοί βεβαιωτικοί κατάλογοι...

* Αναπτυξιακές εταιρείες «μαϊμού»: Καταγγέλλεται ότι οι αναπτυξιακές ΔΑΕΖ και ΑΔΑΖ υποκρύπτουν σκοτεινές συναλλαγές και ζητείται η έρευνα σε βάθος.

* Αλληλόχρεος λογαριασμός Εμπορικής Τραπέζης: Καταγγέλλεται ότι σύμφωνα με την 132/28.3.2005 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυξήθηκε το όριο λογαριασμού υπερανάληψης στο ύψος των 2.500.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑ. Καίτοι δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο του ΘΗΣΕΑ, το ποσό διατέθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και με άγνωστο σκοπό, παρανόμως.

* Αποχέτευση Δήμου Ζακύνθου: Μέσω της επιστολής ζητείται να ελεγχθούν σε αντιπαραβολή οι εκροές από το Περιφερειακό Ταμείο προς τον Δήμο Ζακύνθου για την αποπληρωμή των εργολάβων του έργου αποχέτευσης και οι αντίστοιχες ημερομηνίες πληρωμής του δήμου στους εργολάβους. «Σας ενημερώνουμε ότι το έργο έχει εγκαταλειφθεί και συνιστά πρωτοφανές σκάνδαλο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» - τονίζεται στην αναφορά.

Η παράταξη του κ. Μπετίνη ζητεί πλήρη έρευνα στα οικονομικά του Δήμου Ζακύνθου, επισημαίνοντας ότι ο δήμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξ αιτίας της συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών, του δημοτικού συμβουλίου και κάθε επίσημου φορέα, από τον δήμαρχο κ. Τσαγκαρόπουλο.

«Ολα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης. Τα είχαμε έγκαιρα επισημάνει, αλλά δυστυχώς κάποιοι κάλυψαν ετσιθελικά το καραμπινάτο σκάνδαλο» - δήλωσε χθες στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Χθες, με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο καταγγέλλει ότι «Η Δημοτική Αρχή φέρεται σαν συμμορία του υπόκοσμου»! Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρμένης, Σταύρος Κοντονής και Νίκος Ποταμίτης αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που πυρκαγιά απειλεί να εξαφανίσει κρίσιμα στοιχεία για τη λειτουργία του Δήμου. Τότε, ήταν η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών, χθες ήταν η απόπειρα πυρκαγιάς στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Η χθεσινή απόπειρα σχετίζεται άμεσα με το σκάνδαλο των δανείων και αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή δεν είναι απλώς διεφθαρμένη, αλλά η δράση της συνιστά, πλέον, συμπεριφορά συμμορίας του υποκόσμου».

Την τιμωρία των ενόχων ζητά με ανακοίνωσή της και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία έχει καταρρακώσει και συκοφαντήσει το κύρος της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, γιατί εδώ και μήνες υπήρξαν καταγγελίες και στοιχεία για παράνομες οικονομικές δοσοληψίες (δάνεια κ.τ.λ.) και δεν έκανε τίποτα για να λάμψει η αλήθεια».

*Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του δημάρχου Ακη Τσαγκαρόπουλου τα μεσάνυχτα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Ζακύνθου του ανακοίνωσαν ότι κρίνεται προφυλακιστέος. Με το άκουσμα της απόφασης ο δήμαρχος κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.


Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ζακύνθου-skai.gr

11 <<κατηγορώ>> για τον Δήμαρχο-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου-pathfinder.gr

ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails