Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ











Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ενέκρινε, τη Δευτέρα, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση, στο νομό Λασιθίου, της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης που έχει γίνει στην Ελλάδα.
Πρόκειται για έργο ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης σε έκταση του Ιδρύματος «Παναγιά η Ακρωτηριανή» της Μονής Τοπλού, με φορέα υλοποίησης την εταιρία «LOYALWARD Ltd» με έδρα το Λονδίνο. Το έργο αναπτύσσεται στην περιοχή «Κάβο Σίδερο», στα διοικητικά όρια των Δήμων Σητείας και Ιτάνου.










Ειδικότερα, δημιουργούνται έξι τουριστικά συγκροτήματα - χωριά δυναμικότητας 7.000 κλινών και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων καλύπτει το 10% της επιτρεπομένης από το νόμο κάλυψης.

Επίσης, κατασκευάζονται όλες οι αναγκαίες υποδομές για την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος (επεξεργασία λυμάτων, διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση στερεών αποβλήτων, αφαλάτωση ύδατος κ.λπ.).
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι η επένδυση έχει προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ και αναπτύσσεται σε έκταση 25.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης.
Όπως είπε, με τους περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται διασφαλίζεται η ακεραιότητα και συνεκτικότητα της περιοχής Natura που υπάρχει και προστατεύεται πλήρως το οικοσύστημα - χλωρίδα, πανίδα και υδάτινοι πόροι.

Με την απόφαση αυτή επιλύεται μια εκκρεμότητα αρκετών ετών στον τομέα των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, δεδομένου ότι ο πρώτος φάκελος για τα το θέμα (από την αγγλική εταιρία «LOYALWARD) υποβλήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ πριν το 2000, κατέληξε ο κ. Σουφλιάς.


ΜΕΔΙΜΝΟΣ

Σκάνδαλο η τουριστική επένδυση στο Λασίθι-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Minoan Group: Παγώνουν οι εργασίες για την επένδυση στο Λασίθι-ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Οχι από «ΟικοΚρήτη» σε τουριστική επένδυση-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μέγα περιβαλλοντικό έγκλημα η τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο -ONE EARTH



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails