Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ











Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας πολιτών κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι βρήκε πεταμένα στα σκουπίδια, εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ καθώς και διαβαθμισμένη αλληλογραφία του Τζορτζ Μπους με την Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία προαναγγέλλει επικείμενη επίθεση στο Ιράν.















Μεταξύ των εγγράφων, τα οποία όπως είπε ο ίδιος παρέδωσε στον εισαγγελέα, υπήρχαν λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που πληρώνονταν από το υπουργείο εξωτερικών προκειμένου να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την αμερικανική επίθεση.


Σε άλλο έγγραφο, όπως είπε, ζητείτο από τη Ντόρα Μπακογιάννη να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας για την αμερικανική επίθεση.



Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας από πρόθεση και πλαστογραφία με σκοπό τη βλάβη τρίτου (κακουργήματα) άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ύστερα από καταγγελίες για ανεύρεση απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών στα σκουπίδια.

Μεταξύ των εγγράφων αυτών υπήρχε και λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, που φέρονταν να εισέπραξαν μυστικά κονδύλια, που όμως από την εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή.

Εν το μεταξύ διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Εξωτερικών τις καταγγελίες Γεωργακόπουλου στον ΑΝΤ1 και το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για απόρρητα έγγραφα πεταμένα στα σκουπίδια.

απο ΑΝΤ-1 online

Δίωξη για τα πεταμένα απόρρητα έγγραφα-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

απο apnea.gr

ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails