Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη δήλωση Τζαβάρα

vouli_mesaΑνέβηκαν και πάλι οι τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα την Τετάρτη, που κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι οδηγεί εκτός φυλακής, εμπόρους ναρκωτικών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ζήτησε εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κώστα Τζαβάρα.


Στη Βουλή, πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να θίξει την πολιτική ή προσωπική υπόληψη του κ. Καστανίδη....



«Δεν υπήρχε προσωπική αιχμή κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση η παρουσία, η παιδεία και η πολιτική μου δράση δεν μου επιτρέπει να δημιουργώ προβλήματα και να θίγω προσωπικές υπολήψεις, πολύ περισσότερο όταν απευθύνομαι στον υπουργό. Για αυτό αιτιολόγησα και ηθικά και πολιτικά τη στάση μου. Αν έτυχαν διαφορετικής ερμηνείας ίσως κάποιες αστοχίες μου, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου καταλογιστεί ως πρόθεση προσβολής εναντίον της υπόληψης του υπουργού Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

Νωρίτερα, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για βαρύτατο ατόπημα του κ. Τζαβάρα, ενώ κάλεσε τόσο τον προκάτοχό του Νίκου Δένδια όσο και τον γενικό γραμματέα του, Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, να τοποθετηθούν δημόσια αν ήταν λανθασμένη και απαράδεκτη ή αν μπορούσε να ανατραπεί, η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων.

Μια απόφαση, όπως τόνισε, που αφορούσε απονομή χάριτος για άρση των συνεπειών του νόμου, και όχι για να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο καταδικασθείς.

«Η δήλωση του κ. Τζαβάρα και η συμπεριφορά του ήταν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και ηθικά κολάσιμη. Πρέπει να ανακαλέσει, ή αν δεν το κάνει ο ίδιος να ανακληθεί από το κόμμα του», συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση και με καμία απειλή δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία να εκφράζει με παρρησία την πολιτική του άποψη, στο Κοινοβούλιο.

«Δεν υπάρχει πουθενά στο λόγο μου η προσωπική κατάκριση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης για προσωπική του φιλία», τόνισε ο κ. Τζαβάρας, ενώ απαντώντας στις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης για προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, σημείωσε ότι «πάντα οι κοινοβουλευτικές πολιτικές αντιπαλότητες επιλύονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

Στο θέμα, παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τζαβάρα για προσπάθεια «να καλύψει τη βαρύτατη αντιδημοκρατική του συμπεριφορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails