Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έντονη η κριτική στη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα

leopard6Η έγκυρη εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται στη συμβολή της Γερμανίας στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Με τον τίτλο «Η υποκρισία του εμπόρου όπλων» η εφημερίδα απαντά στους Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές Schlarmann και Wanderwitz, που συμβουλεύουν τους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Κάθε μέρα, γράφει η εφημερίδα, πάνω από τα ελληνικά νησιά πετάνε εκκωφαντικά σμήνη τουρκικών αεροπλάνων. Παρά την προσέγγιση τελευταία μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο συνεχίζεται.
Οι εξαγωγές γερμανικού αμυντικού υλικού έχουν διπλασιαστεί με βασικούς πελάτες την Τουρκία και την Ελλάδα......


Όταν οι Έλληνες παραγγέλλουν γερμανικά υποβρύχια, το τουρκικό ναυτικό απαντά με ακόμη μεγαλύτερη παραγγελία. Όταν οι Έλληνες αγοράζουν γερμανικά άρματα, οι Τούρκοι προχωρούν σε αγορά διπλάσιου αριθμού αρμάτων Leopard.
Στο Αιγαίο υπογραμμίζει η εφημερίδα η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη συνεχή πίεση της Τουρκίας. Τα παράλια της Τουρκίας είναι υπερεξοπλισμένα, ενώ τα διάσπαρτα νησιά του Αιγαίου είναι δύσκολα υπερασπίσιμα. Το Τουρκικό ναυτικό διαθέτει πολλά αποβατικά σκάφη, που μοναδικό προορισμό έχουν την απόβαση στα ελληνικά νησιά.
«Θέλει να πει ο κύριος Schlarmann, ότι οι Έλληνες οφείλουν να πουλήσουν μερικά νησιά, για να μπορούν να αγοράσουν γερμανικά όπλα, προκειμένου να υπερασπιστούν τα υπόλοιπα; Αυτό ακούγεται καθαρά κυνικό».
Παραγνωρίζοντας αυτή τη σκληρή στρατηγική πραγματικότητα, οι βουλευτές Schlarmann και Wanderwitz είπαν αυτά που είπαν και την άγνοιά τους αναπαρήγαγαν πρόθυμα γερμανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζει η ΖΕΙΤ



ΑΠΟ www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails