Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Μαύρη τρύπα» 33 εκ. ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης

«Πάγωσαν» στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν αντιλήφθηκαν ότι, με εντολή των αρμόδιων εφοριακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, «μπλόκαραν» το 50% των καταθέσεων του δήμου. Η απόφαση ανήκει στο υπουργείο που ερευνά την υπόθεση με την «μαύρη τρύπα» των 33 εκ. ευρώ που διαπιστώθηκε στα οικονομικά του δήμου.

Και ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται στον αρμόδιο ανακριτή, οι λογαριασμοί του δήμου «πάγωσαν» με άνωθεν εντολή, εκτός όσων αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τη διαχείριση του προγράμματος «Θησέας».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Νίκο Μακραντωνάκη, «ο δήμος θα αιτηθεί την αναστολή της απόφασης για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.»

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση υπεξαίρεσης τεραστίων οικονομικών μεγεθών στο δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί, αναφορικά με τη σύνταξη του πορίσματος το οποίο και θα παραδώσει στις δικαστικές αρχές η επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών, η οποία διενεργεί το σχετικό έλεγχο. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία για τους υπαλλήλους που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

ΑΠΟ www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails