Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Την κυβέρνηση Καραμανλή εμπλέκουν τα πορίσματα Ζορμπά για τα ομόλογα

Η αγορά δομημένων ομολόγων από τα ταμεία ήταν μία συντονισμένη επιχείρηση από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» αναφέρεται στα τρία πορίσματα που είχε συντάξει για την υπόθεση ο Γιώργος Ζορμπάς. Ο πρώην επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή. Στα πορίσματα που αφορούν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΦΥΕ και ΤΣΠΕΑΘ υπονοείται (αν και δεν κατονομάζεται), ότι ο πολιτικός χώρος είναι η ΝΔ, καθώς όπως επισημαίνεται, η αγορά σύνθετων ομολόγων έγινε σε συνεργασία με κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Ζορμπάς αναφέρει … για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων ότι υπάρχουν ενδείξεις δωροληψίας «κατευθυνόμενων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων». Προσθέτει ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι είχαν γνώση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ τέσσερις μήνες πριν εκδοθεί, υπογραμμίζοντας ότι «η γνώση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υψηλών ενημερωτικών γνωριμιών. Για τους προέδρους του Ταμείου -το οποίο υπέστη βλάβη από την αγορά του ομολόγου, όπως σημειώνει- γράφει ότι ούτε άπειροι, ούτε ανίδεοι ήταν»......

Στο πόρισμα για την υπόθεση αγοράς ομολόγου ονομαστικής αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών αναφέρεται ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις περί τελέσεως απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και ύπαρξη ενδείξεων περί τελέσεως δωροδοκίας.
Οι ίδιες ενδείξεις εντοπίζονται και στο πόρισμα που αφορά στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Γίνεται επίσης αναφορά στις σχέσεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή με τον τότε πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Δημήτρη Καπράνο. Πρόκειται για τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος τον γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος τον είχε διορίσει στον νοσοκομείο «Μεταξά» και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που τον τοποθέτησε στο ταμείο των δημοσιογράφων. Τα πορίσματα είχαν επιστραφεί στον Γιώργο Ζορμπά ως «μη σύννομα».


ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails