Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Αλλαγή φράσης για τα Ίμια στα σχολικά εγχειρίδια.


Σε αλλαγή επίμαχης φράσης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου που αναφέρεται στα Ίμια, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, χωρίς όμως και πάλι να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στους ηρωικώς πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ τη νύχτα της κρίσης.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που(δείτε στο τέλος το σχόλιο μας)...

αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.....

Όπως ανακοινώθηκε, η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: «με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια» αλλάζει στο ορθό «με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια» χωρίς να γίνεται μνεία στη πτώση του ελικοπτέρου και τη τραγική απώλεια των Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, Αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου.

Πηγή strategy report
Εστάλει από το Greek Alert

Σχόλιο του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ: Κατά την γνώμη μας δεν έχει γίνει η διόρθωση που έπρεπε να γίνει. Εκτός του ότι δεν αναφέρεται τίποτε για τους ήρωες μας που χάθηκαν (δεν ξέρουμε αν στην συμπληρωματική εγκύκλιο του Υπουργείου προς τους καθηγητές θα υπάρχει αυτή η υποχρέωση) αλλά διαφωνούμε και στο : ...που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις! Ποιά υποχώρηση κάναν οι Τούρκοι κύριοι και κυρία Υπουργέ; Που τσακίστηκαν και έφυγαν από Ελληνικό χώμα; Που γύρισαν στην πατρίδα τους και τους υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ σαν ήρωες; ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ; Για άλλη μια φορά μόνο εμείς ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ!


ΑΠΟ epirus-ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails