Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Εισαγγελικη έρευνα για τους χειρισμούς Ψωμιάδη στην υπόθεση της μεταφοράς μαθητών

Το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, του αντινομάρχη Γιώργου Τσαμασλή και τριών εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων για την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης ερευνά η τοπική Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμά του, διαβίβασε σχετική δικογραφία σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου ναδιερευνηθεί η περίπτωση τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της απιστίας στην υπηρεσία με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου (με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου) και της άμεσης συνέργειας στην απιστία......


Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από μήνυση, που κατατέθηκε το 2006, για συμβάσεις του 2004 και του 2005, με την οποία καταγγέλλονταν απευθείας αναθέσεις και μισθώσεις τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του νομού.

Τα αδικήματα που διερευνήθηκαν αρχικά ήταν αυτά της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας σ’ αυτήν την πράξη. «Η παράβαση καθήκοντος απορροφάται από την απιστία στην υπηρεσία», αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται οτι είναι σε εξέλιξη κι άλλη έρευνα την οποία είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ε. Μπακέλας, έπειτα από την κοινοποίηση σχετικού πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγη rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails