Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ο Ζορμπάς την Τρίτη στην Εξεταστική για Siemens

zorbasΣτην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο Siemens, έχει κληθεί να καταθέσει την Τρίτη 6 Ιουλίου, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Ζορμπάς.
Ως Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μέχρι τον Ιούλιο του 2008, ο Ζορμπάς, είχε αντιδράσει αμέσως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, διατάσσοντας έρευνα ως και το άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων.....



Η έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ο Ζορμπάς εκδιώχτηκε με νόμο, επειδή σκάλιζε, ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να συγκαλύψει.
Επειδή δε τη σύμβαση για το σύστημα προστασίας του Αθήνα 2004 είχε υπογράψει και το Υπουργείο Άμυνας, ο Ζορμπάς και από την προηγούμενη θέση του ως Γεν. Γραμματέας Εξοπλισμών ενδέχεται κάτι να γνωρίζει για το C4I.
Αλλά και ως εισαγγελικός λειτουργός είχε χειριστεί υποθέσεις της Siemens και του ΟΤΕ. Είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και στις 26/6/1995 εξέδωσε το πόρισμά του, αναφορικά με τις μειοδότριες εταιρίες στο διαγωνισμό για τα ψηφιακά του ΟΤΕ, «Siemens Τηλεβιομηχανική» και «Ιντρακομ».

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails