Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Νέο σκάνδαλο καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με διπλασιασμό τιμήματος απευθείας ανάθεσης

Στο παρελθόν, πολλές φορές αναφερθήκαμε στα σκάνδαλα συμβάσεων-αναθέσεων της καθαριότητας του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με την εταιρεία πασών υπηρεσιών ΑΝΑΞ. Αναρτήσαμε πολλά ντοκουμέντα, για την διοίκηση Καβαρατζή, σε σημείο πως πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας γι’ αυτούς που ξέσκιζαν τις «σάρκες» του ΕΣΥ στην Κομοτηνή.

Σήμερα σας παραθέτουμε δύο συμβάσεις ανάθεσης συνεχώς......

σε ίδιο εργολάβο καθαριότητας (ΑΝΑΞ ΑΕ) από τον ίδιο Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής (Καβαρατζής Ιωάννης). Η χρονική διαφορά μεταξύ των δύο συμβάσεων, είναι 2 χρόνια ακριβώς: Μάρτιος 2008 και Μάρτιος 2010. Η διάτρητη (λόγω μη σύννομων διαδικασιών) σύμβαση 2008 έπαιρνε συνέχεια παράνομες παρατάσεις!!!
Σύμφωνα και με τις δύο συμβάσεις, ο εργολάβος υποχρεούται να απασχολεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, για να υλοποιήσει τις προβλέψεις των συμβάσεων για καθαρισμό των χώρων του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Και το συμβατικό αντικείμενο παραμένει το ίδιο ακριβώς και στις δύο συμβάσεις (ανάθεση καθαριότητας των χώρων του Νοσοκομείου και του ΤΤΕ Βοηθών Νοσοκόμων, επιφάνειας κτιρίων 15.600 τ.μ. και περιβάλλοντος χώρου 19.000 τ.μ.). Επομένως, δεν έχουμε ουσιώδη στοιχεία που να δικαιολογούν διαφοροποίηση στο τίμημα, πέρα από ένα 4 – 5% το πολύ, γιατί όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος παρέμειναν καθηλωμένοι.
Με τη νέα σύμβαση ανάθεση ο τότε Διοικητής Γιάννης Καβαρατζής, διπλασιάζει το τίμημα της απευθείας ανάθεσης στον ίδιο εργολάβο. 48.492,50 € τον μήνα, η από 14 Μαρτίου 2008 σύμβαση Καβαρατζή Νοσοκομείου Κομοτηνής, 80.699,25 € τον μήνα, η από 17 Μαρτίου 2010 Σύμβαση Καβαρατζή Νοσοκομείου Κομοτηνής!!!
Διαβάστε περισσότερα από τον Μπαρμπα Νίκο, εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails