Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τρομοκρατικό χτύπημα με ένα νεκρό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το γνωστό παρακράτος ξαναχτύπησε αυτή τη φορά με ένα πολύ περίεργο τρόπο.

Aκόμη μια φορά με δήθεν στόχο τη δημοκρατία βρήκε το θάνατο ένα αθώος.

Νεκρός απο την έκρηξη ο άτυχος υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη .

'Ενα πολύ καλά οργανωμένο και αρκετά ύποπτο σχέδιο, με ένα “έξυπνο” δέμα , που περιέργως κατάφερε να περάσει απο πολλά χέρια για να καταλήξει....


...να εκραγεί τελικά μέσα στο - υποτίθεται- πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο της χώρας , η τρομοκρατία πέτυχε ακόμη ένα πομπώδη χτύπημα , χωρίς αυτό βέβαια να πετύχει το στόχο του, που προφανώς ήταν ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Το δέμα που είχε σταλεί στο όνομα του Μ.Χρυσοχοϊδη άνοιξε ο άτυχος υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης 52 ετών πατέρας δύο παιδιών βρίσκοντας τραγικό θάνατο όταν το δέμα εξερράγη στα χέρια του.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 χθές το απόγευμα 24/6 στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται ωστόσο για το πώς τελικά το παγιδευμένο δέμα κατάφερε μόνο του (αφού προφανώς εστάλη ως ασυνόδευτο) να περάσει χωρίς κανένα έλεγχο στο εσωτερικό του υπουργείου , αλλά και για το πώς το “έξυπνο” δέμα παρέκαμψε όλους τους ελέγχους ασφαλείας της κεντρικής πύλης , της εσωτερικής εισόδου του κτιρίου, της φύλαξης του ορόφου και έφθασε ένα βήμα πριν απο τον τελικό αποδέκτη του.

Πέρα λοιπόν απο τις συνηθισμένες καταδικαστικές δηλώσεις των πολιτικών, το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι πως χρόνια τώρα το ανύπαρκτο κράτος υποτίθεται πως συλλαμβάνει και ξανα συλλαμβάνει τρομοκράτες , και κάθε φορά όμως , η ίδια πάντα τρομοκρατία λειτουργεί ώς μια επιχείρηση που κλείνει για να ξανά ανοίξει με άλλο όνομα.

Κάθε φορά όμως φαίνεται να συλλαμβάνουν μόνο το "όνομα" αφού η ίδια ουσιαστικά "επιχείρηση" ζεί και βασιλεύει χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Θυμίζουμε πως τα τεράστια ερωτηματικά αναφορικά με την "εξάρθρωση" της οργάνωσης 17 Νοέμβρη παραμένουν ακόμη αναπάντητα.

Είναι προφανές λοιπόν πως η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει πολύ βαθύτερα τις ρίζες της από αυτό που κατά καιρούς θέλουν να προβάλουν ώς επιτυχημένες συλλήψεις.

Το γεγονός αυτό βέβαια γίνεται ιδιαίτερα εμφανές σε περιόδους κρίσης όπου τα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται πως προγραμματίζονται σε περίεργες χρονικά στιγμές.

Η Ελληνική κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται έντονα πλέον πως η τρομοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια ως δεκανίκι του ανύπαρκτου κράτους για να συντηρεί την υποτιθέμενη δημοκρατία του συστήματος.

Πολλές φορές μάλιστα μοιάζει να λειτουργεί και ως σταθεροποιητικός παράγοντας , του συστήματος , αλλά και ως μέσον αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Ως συνηθίζεται πλέον σε τέτοιες περιπτώσεις, το επόμενο 48ωρο όλα τα ΜΜΕ με επαναλαμβανόμενες αναφορές στο θέμα... με βαρύγδουπες πολιτικές δηλώσεις αλλά και πολιτικούς διαπληκτισμούς, θα αναλάβουν την εξάπλωση του έργου της τρομοκρατίας στην Ελληνική κοινή γνώμη με στόχο να θωρακίσουν υποτίθεται την συγκλονισμένη δημοκρατία.

Το αίσχος για μια ακόμη φορά προβλέπεται να μην έχει όρια , αφού αμέσως μετά την “έκτακτη επικαιρότητα” και τους φανταχτερούς τίτλους των εφημερίδων , η Ελληνική τηλεόραση θα προβάλει την συνηθισμένη και "συγκινητική" τηλε-σαρκοφαγία προσπαθώντας να προβάλει πλάνα της οικογένειας του εκλιπόντος , δηλώσεις της γειτονιάς, αλλά και εικόνες ακόμη και απο την κηδεία του άτυχου θύματος της τρομοκρατίας.

Μετά βέβαια απο το "συγκινητικό" πρόγραμμα θα ακολουθήσουν πολιτικοί διαπληκτισμοί με θεωρίες περί ευθυνών και προτάσεις για την πάταξη της τρομοκρατίας, απο τους προασπιστές της δημοκρατίας . Το τηλεοπτικά "πιασάρικο" θέμα θα αναλύσουν με σχετικά ρεπορτάζ ακόμη και παρδαλοί κύριοι και κυρίες στα μεσημεριανά κουσκουνάδικα.

Ενώ λοιπόν ο λαουτζίκος θα έχει υποστεί "πλύση εγκεφάλου" και ξεφεύγοντας απο τα προβλήματα του θα σχολιάζει όλα αυτά οπού άκουσε στην τηλεόραση.... η κυβέρνηση θα προετοιμάζει τις νέες αλλαγές που θα ακολουθήσουν, επι τη ευκαιρία του τρομοκρατικού χτυπήματος , με το άλλοθι οτι πρέπει να θωρακιστεί η δημοκρατία.

Μόνο που οι αλλαγές αντι να έχουν στόχο τους τρομοκράτες , θα έχουν και πάλι στόχο την Ελληνική κοινωνία , την ίδια στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα αργοσβήνει στη δίνη των εξελίξεων.


Ενδεικτικά μόνο θυμίζουμε, πως για την απόδραση του Παλαιοκώστα (οπού σήμερα δεν έχει καμία ουσία) ο Δένδιας (ως υπουργός τότε ) έβαλε όλους τους Έλληνες να δηλώνουν ακόμη μέχρι σήμερα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η κυβέρνηση βέβαια άλλαξε... η ταυτοποίηση όμως, συνεχίζεται...


ΑΠΟ tiresias-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails