Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Έρχεται ισχυρή κοινωνική έκρηξη
«Θα έχουμε ταραχές. Και αυτή τη φορά, αυτές δεν θα έχουν ως πρωταγωνιστές βαριεστημένα παιδιά των βορείων προαστίων, τους λεγόμενους «μεσολογγίτες», που αρέσκονται στα μπάχαλα, αλλά μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, κοινώς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν τίποτα πλέον να χάσουν, εκτός από την αξιοπρέπειά τους»....


Η διασάλευση της έννομης τάξης είναι προ των πυλών. Τα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία είναι ηχηρά. Άραγε, τα λαμβάνουν υπόψη τους οι διάφοροι φωστήρες της κυβέρνησης, ή μέσα στην καθεστωτική αλαζονία τους που εδράζεται στην αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ στο Μαξίμου, αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα; Ο λόγος για την εξαμηνιαία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης από την εταιρεία MRB, που διεξήχθη στο χρονικό διάστημα 3-11 Ιουνίου 2010.
Οι πολίτες δεν κρύβουν την απαισιοδοξία τους: μόνο το 31,6% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να τιθασεύσει την κρίση. Το 52,6% θεωρεί πλέον πιθανή τη χρεοκοπία της χώρας.
Όσο για τα συναισθήματα του κόσμου: 70,1% διακατέχεται απογοήτευση, 57,9% από οργή, 49,2% από φόβο και 37,3% από ντροπή. Και προσέξτε τώρα: το 86,7% θεωρεί ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε γενικευμένη κοινωνική έκρηξη.
Κοινώς, θα έχουμε ταραχές. Και αυτή τη φορά, αυτές δεν θα έχουν ως πρωταγωνιστές βαριεστημένα παιδιά των βορείων προαστίων, τους λεγόμενους «μεσολογγίτες», που αρέσκονται στα μπάχαλα, αλλά μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, κοινώς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν τίποτα πλέον να χάσουν, εκτός από την αξιοπρέπειά τους.
Μια αξιοπρέπεια, που η κυβέρνηση της υποτέλειας προσπαθεί να τους στερήσει, καθώς θεωρεί ότι πια δεν τους χρειάζεται και τους αφαιρεί τα πάντα για να τα δώσει στους νέους προστατευόμενούς της, τους αλλοδαπούς (κλασικό παράδειγμα το επίδομα αλληλεγγύης, που οι Έλληνες φορολογούμενοι, παρά τη θέλησή τους, πληρώνουν στον κάθε τυχάρπαστο λαθρομετανάστη). Αυτούς που εγγράφονται σωρηδόν στα δημοτολόγια κυρίως των «πράσινων» δήμων, όπου οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι.
Την ίδια ώρα βέβαια που η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Έλληνες και δίνει στους αλλοδαπούς, τα κόμματα της αριστεράς αναλίσκονται σε γενικόλογη κριτική κατά της κυβέρνησης. Όσον αφορά στην όποια ελπίδα για ανάκαμψη, αυτή χάθηκε μετά την υπονόμευση εκ μέρους της αμερικανόφιλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης («διασφαλίζουν τα συμφέροντα μόνο της μίας πλευράς», έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά).
Προσέξτε εδώ τώρα: η αριστερά, λαβωμένη, ιδιαίτερα μετά τη διάσπαση του ΣΥΝ αλλά και την κοινωνική κατακραυγή για την (εσκεμμένα) καταστροφική για τον τουρισμό πρακτική των ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, περιμένει στη γωνία για να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία της στις «λαϊκές κινητοποιήσεις».
Ήτοι εστί μεθερμηνευόμενον ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία και θα χρησιμοποιήσει τη λαϊκή οργή χειραγωγώντας την για να ανανήψει και να ανασυνταχθεί. Επίσης, θα ριζοσπαστικοποιήσει τη ρητορική της αλλά και την πολιτική της πρακτική, ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν πλέον φίλα προσκείμενοι στους αριστεριστές αξιωματικοί-καριερίστες.
Κοινώς, θα βιώσουμε ταραχές, μπάχαλα, επεισόδια... Οι αριστεροί δεν θα διώκονται και το ξέρουν, ακόμα και όταν διαπράττουν κακουργήματα (βλέπε υποθέσεις Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας). Γι’ αυτούς, υπάρχει ασυλία. Για τους πολίτες με άλλη ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα, προσαγωγές, συλλήψεις και προφυλακίσεις. Ελέω αριστεριστή υφυπουργού...
Όλα αυτά, προμηνύουν ένα πολύ θερμό φθινόπωρο, με κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα: στην Παιδεία, με φοιτητές και εκπαιδευτικούς να κατεβαίνουν στους δρόμους, στη γεωργία με τους αγρότες να ετοιμάζουν τα τρακτέρ, έτοιμοι να μπλοκάρουν τους μεγάλους εθνικούς κόμβους, στις συγκοινωνίες στις μεγάλες πόλεις, με τους εργαζόμενους να φρενάρουν οχήματα και συρμούς, μεταξύ άλλων.
Κοινώς, βρισκόμαστε εν αναμονή του... (ηθικού) χάους! Κοινωνία «ανοχής» θέλει εξάλλου το ΠΑΣΟΚ... Εδώ, θα ήθελα να σημειώσω κάτι: η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες αναμένουν ταραχές και θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή τους προετοιμάζει ψυχολογικά, ώστε όταν έρθει η ώρα, να αποδεχθούν «παθητικά» τα συμβάντα. Αμ δε...
Η κυβέρνηση δεν δείχνει να πήρε το μάθημά της από τα τραγικά συμβάντα του περασμένου Μαΐου στην Αθήνα. Επιμένει δογματικά σε μια αποκρουστική νεοταξίτικη πολιτική, στο πλαίσιο των διεθνιστικών αντιλήψεων του πρωθυπουργού για την «παγκόσμια διακυβέρνηση».
Και δείχνει το Μαξίμου των καλοταϊσμένων μεγαλοαστών ότι δεν θα κάνει πίσω, παρά το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία. Η τελευταία, πρέπει να «εξημερωθεί» κατά τα διεθνή κέντρα και την εδώ κυβέρνηση που επέβαλλαν και να πάψει να αντιδρά.
Μην έχετε αυταπάτες: η καταστολή από Σεπτέμβριο και μετά, θα είναι σκληρή και αμείλικτη. Σε λίγο καιρό, θα σας χτυπούν, αν διανοηθείτε να διαμαρτυρηθείτε, αλλοδαποί αστυνομικοί, που φυσικά δεν θα φέρουν εθνόσημο. Θα έχει και αυτό καταργηθεί.
Με λίγα λόγια: κάποιοι επιθυμούν, πατώντας πάνω στην «κρίση» και χρησιμοποιώντας την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να «ενσωματώσουν» την Ελλάδα στο corpus της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους έδωσε το πάτημα, από την προεκλογική περίοδο κιόλας. Τους παρείχε και τις εγγυήσεις, ότι θα μπορέσουν απρόσκοπτα να ελέγξουν την ελληνική οικονομία.
Σιγά μην άφηναν οι της Goldman Sachs και οι άνθρωποί της στο ΔΝΤ την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καθήκον των πολιτών πλέον είναι να στείλουν στο ΠΑΣΟΚ και πέρα από αυτό, ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ellinikiafipnisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails