Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Κράτησε χωρίς καταγραφή το κατασχεθέν υλικό της Siemens o Zαγοριανός

siemens5Στις καταγγελίες του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, γιια λεηλασία της δικογραφίας, έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες του Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Γιάννη Καπελέρη.
Όπως δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας της ΥΠΕΕ, όταν στις 19 Φεβρουαρίου ο τότε 4ος Ειδικός Ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και την παρουσία του Εισαγγελέα κ. Νικολόπουλου κατέσχεσαν από τα γραφεία της Siemens 150 κούτες με πρωτότυπα τιμολόγια και στοιχεία, ο ανακριτής πήρε το υλικό χωρίς πρωτόκολλο παραλαβής και λεπτομερή καταγραφή του......


Αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που ο Ζαγοριανός χειρίστηκε την υπόθεση και την πρεμούρα των προϊσταμένων του να τον σώσουν, μπορεί εύκολα να υποθέσει, ότι στοιχεία επιβαρυντικά για τα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα δεν μπήκαν καν στη δικογραφία.
Μετά τις καταγγελίες αυτές, θα πρέπει ο εισαγγελέας να διατάξει προκαταρκτική έρευνα και να καλέσει τον κ. Καπελέρη και τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνόδευαν τον Ζαγοριανό στην έρευνα στα γραφεία της εταιρίας. Τα αδικήματα τα οποία θα έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Ζαγοριανός είναι της υπεξαγωγής εγγράφων και της κατάχρησης εξουσίας, αδικήματα για τα οποία επίσης του έχει ασκηθεί δίωξη.

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails