Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα ‘Λοβέρδου’, έρχεται … νέο σκληρότερο.

Όποιος νομίζει ότι το «τσουνάμι» των αλλαγών που οδηγούν στον εργασιακό Μεσαίωνα , περιορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Λοβέρδου» για τις μισές αποζημιώσεις και τους μισθούς των 590 ευρώ, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Οι πρωτοφανείς ανατροπές στην ελληνική αγορά εργασίας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η τεχνική της «σαλαμοποίησης» που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα για τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του περιβόητου μνημονίου-μνημοσύνου για την δανειοδότηση της χώρας , έχει και συνέχεια.....



Περιλαμβάνει και την επόμενη δηλητηριώδη φέτα πολιτικοκοινωνικού «σαλαμιού». Αυτή προβλέπεται ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι (και σε κάθε περίπτωση, αναλόγως των αντιδράσεων, μέχρι το τέλος του χρόνου).

Ξεθεμελιώνοντας οριστικά την αγορά εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα μισού αιώνα , σύμφωνα με το μνημόνιο- μνημόσυνο ,( και το ερώτημα που απηύθυνα σε ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ παραμένει: Διαβάσατε τη σύμβαση πριν θέσετε την υπογραφή σας; Έχετε αναλογισθεί τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες σας ; ) μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν προωθηθεί ( μάλλον μέσω Προεδρικού Διατάγματος πάλι , για τον φόβο των «Ιουδαίων») οι εξής «ρυθμίσεις» για τον ιδιωτικό τομέα:

Πάγωμα των μισθών για τα επόμενα τρία (πέντε) χρόνια , αλλά και καθορισμός του ύψους των μισθών (μειώσεις στην ουσία) ανάλογα με τα …. οικονομικά της κάθε επιχείρησης!

Περαιτέρω «διευκόλυνση» της χρήσης συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης και μερικής απασχόλησης!

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε ….περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας! (όταν ο ίδιος ο υπουργός κ. Λοβέρδος έχει δηλώσει ότι η ανεργία το 2011 θα ανέλθει στο …20-22% , τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι ΟΛΕΣ οι περιοχές της χώρας θα περιλαμβάνονται στην ρύθμιση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων ορίων ημερομισθίων).

Μετατροπή του 8ωρου σε χρόνο εργασίας-λάστιχο ( εισαγωγή …. Ετήσιου υπολογισμού χρόνου εργασίας!)

Μείωση της υπερωριακής αμοιβής!

Καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του ….επιδόματος ανεργίας ! ( και όταν αυτή η κυβέρνηση , η τρόικα και ΟΣΟΙ ψήφισαν το μνημόνιο-μνημόσυνο μιλούν για εισοδηματικά κριτήρια, έχουν αποδείξει ότι έχουν ως στόχο τα …. 5.040 ευρώ ετησίως , δηλαδή τα 420 ευρώ μηνιαίως. Πέραν τούτων λογίζεσαι ως «έχων και κατέχων» και δεν δικαιούσαι ούτε συντάξεις , ούτε επιδόματα ανεργίας, καθώς φαίνεται ).

Αν αποφασίζαμε λοιπόν , ως λαός και ως νοήμονα όντα , ξαφνικά πως δεν αξίζει να παραδώσουμε είκοσι πέντε αιώνες πολιτισμού στη …βαρβαρότητα και πως ότι μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες από την «Ιλιάδα» μέχρι τους «Αθλίους» δεν έχει ακόμη χαθεί, τι θα έκαναν αλήθεια;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails