Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Για φοροδιαφυγή θα παραπεμφθεί ο Μαντέλης

maneggr1Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οποιαδήποτε νομική κατασκευή για παραπομπή του Τάσου Μαντέλη είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσει. Η ομολογία του ότι έλαβε χορηγία από τη Siemens, όταν ήταν υπουργός αποτελεί βέβαια αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που όμως έχει προ πολλού παραγραφεί. Για να του αποδοθεί η κατηγορία προϊόντος δωροδοκίας, αδίκημα που δεν παραγράφεται πρέπει να προσδιοριστεί επακριβώς το βασικό έγκλημα. Δηλαδή για ποια συγκεκριμένη πράξη δωροδοκήθηκε....

Με την ομολογία του όμως ότι πήρε χορηγία από τη Siemens, μπορεί να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή. Η χορηγία είναι δωρεά και σύμφωνα με το νόμο 2961/2001 φορολογείται με συντελεστή 40%.
Ή δη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, με έγγραφο που διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών Υπουργείο, με κοινοποίηση και στον Υπουργό, ζητεί από την αρμόδια Διεύθυνση να προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Και στην περίπτωση του περιβόητου μαφιόζου, του θρυλικού Αλ Καπόνε, αποτελεσματικότερες αποδείχθηκαν οι φορολογικές αρχές.


ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails